Futbol

Porqueres

El partit entre el Porqueres i el Tossa, suspès perquè un jugador local denuncia insults racistes

Ràdio Banyoles

Dilluns 9 de maig · 14:16

Els porquerencs es van plantar a favor del seu company Ibra i ara la federació ha de determinar si el partit, que anava 0-1, es reprèn o hi ha alguna altra mesura.
F: Irene Pardo / UE Porqueres
F: Irene Pardo / UE Porqueres

El partit que enfrontava aquest diumenge el Porqueres i el Tossa a Miànigues s’ha suspès per una polèmica de caràcter racista. Amb un 0 a 1 al marcador, al minut 52 hi va haver una picabaralla entre el local Anouar i un defensa visitant. Segons explica el jugador local Ibra, el rival va proferir un insult racista al porquerenc i quan ell va intervenir entre els dos jugadors també va ser insultat pel mateix jugador. Davant aquests fets el jugador del Porqueres es va negar a jugar i va denunciar els presumptes insults.

Ibra Ahiayouch ha explicat a Ràdio Banyoles com va viure l’incident i que va decidir denunciar la situació “perquè el racisme és intolerable”.

Partit suspès

El partit es va parar i l’àrbitre va consultar amb els capitans i delegats de cada equip la situació. Després d’una llarga espera i moltes converses entre els afectats, els jugadors locals es van plantar a favor del seu company de vestidor i es van negar a continuar si el jugador rival seguia al camp. Per tot plegat, l’àrbitre va suspendre el matx i va incloure a l’acta que el jugador porquerenc denunciava haver rebut l’insult “moro de mierda”, declarant això sí que cap membre de l’equip arbitral va escoltar-lo. El col·legiat fa constar la decisió del vestuari local de “no jugar per ser solidari amb el seu company”, assenyala que el Tossa volia continuar jugant i dona el partit per suspès al minut 62 tot indicant com s’hauria de reprendre el joc.

Suport de companys i club

Tot i la mala situació que va viure al camp i les últimes hores, Ibra ha agraït sobretot la reacció dels companys i de tots els estaments del club. Assegura que el seu gest de denúncia vol posar en relleu que el racisme no té cabuda a la societat i s’han d’aturar aquest tipus de comportaments.

En mans de la Federació

La decisió sobre la represa del partit, possibles conseqüències o sancions queda en mans de la federació. Per la UE Porqueres, però, aquesta situació passa a un segon pla. El president, Marc Cuadros, defensa l’actitud del vestidor i assenyala que la crítica va dirigida a l’actuació d’un jugador del Tossa. Assegura que el racisme passa per davant de l’aspecte esportiu, però espera que el partit es pugui reprendre des del minut en què es va suspendre.

El comitè de competició de la Federació es reuneix dimecres a la tarda. El rival, la UE Tossa, ha emès un comunicat aquest diumenge al vespre a favor de la integració i de “tolerància zero vers la xenofòbia i el racisme”, demanant també respecte al comitè d’àrbitres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text