Cultura

Serinyà

El Parc de les Coves de Serinyà torna a oferir visites guiades gratuïtes després de dos anys tancat

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 de juliol · 14:39

S’hi faran tres itineraris diaris cada divendres, dissabte i diumenge fins al 12 de setembre, mentre continuen les obres de remodelació del Centre d’Interpretació.
F: Comsell Comarcal
F: Comsell Comarcal

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà tornarà a obrir parcialment les portes aquest cap de setmana. Després de dos anys tancat al públic per les obres de remodelació que s’hi estan fent i per la pandèmia, aquest estiu s’han organitzat visites guiades gratuïtes per les principals cavitats del jaciment. El Centre d’Interpretació, però, encara no es podrà visitar perquè s’hi continuen fent obres.

S’oferiran, ja a partir d’aquesta setmana, tres visites guiades diàries a les 10.30 h, a les 11.30 h i a les 12.30 h tots els divendres, dissabtes i diumenges, inicialment fins al 12 de setembre. L’empresa educArt Serveis Educatius i Culturals, ubicada a Olot i que va guanyar la licitació pertinent, serà l’encarregada de dinamitzar les instal·lacions. Els itineraris guiats recorreran les coves de l’Arbreda, Reclau Viver i Mollet, sempre amb reserva prèvia.

La consellera comarcal de Cultura, Anna Garcia, ha valorat molt positivament la reobertura de les Coves, encara que sigui parcial, ja que els visitants de la comarca podran tornar a gaudir d’aquest important patrimoni. Garcia ha detallat, a més, que les visites dels divendres coincidiran amb els arqueòlegs, que ja han iniciat una nova campanya d’excavacions al jaciment.

Actualment, el Parc de les Coves Prehistòries de Serinyà es troba en procés de remodelació per convertir-lo en un centre d’interpretació. Segons ha explicat Garcia, els treballs serviran per actualitzar el discurs museogràfic de l’espai, que havia quedat obsolet. Les obres s’han retardat per diversos motius tècnics, però ara s’han desencallat i avancen a bon ritme, centrades en la nova museografia.

Bé Cultural d'Interès Nacional

Inaugurat l’any 1997, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà és uns dels pocs llocs d’Europa occidental on es pot veure l'evolució humana des del neandertal fins a l'home modern (homo sapiens). El 2008, el jaciment va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de zona arqueològica, per la Generalitat de Catalunya.

Per participar en les visites guiades a l’espai caldrà enviar un correu electrònic a coves.serinya@plaestany.cat. Les visites també podran ser de caràcter particular en horari de 10 del matí a dues de la tarda a condició que hi hagi places vacants.

F: Consell Comarcal
F: Consell Comarcal

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text