Promoció Econòmica

Banyoles

El parc de la Draga acollirà aquest cap de setmana la Fira de Sant Martirià, que recupera el format presencial

Ràdio Banyoles

Dilluns 15 de novembre 2021 · 13:38

La Fira presenta el mateix gruix d’activitats que el 2019 i també algunes novetats com un espai divulgatiu al pavelló de la Draga i el ‘Raça-tast’, una zona gastronòmica de productes autòctons.

Després que la pandèmia obligués a fer la Fira de Sant Martirià de forma virtual, enguany recupera la presencialitat al seu espai habitual, el Parc de la Draga. La Fira presenta les mateixes activitats que el 2019, amb representació de les hípiques del Pla de l’Estany, la 16a edició de la mostra de races autòctones dels Països Catalans i el mercat d’artesania.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que tornen amb una fira repensada després de l’impàs de la Covid, però que mantenen els trets identitaris. L’objectiu, destaca Tarafa, és encaminar la fira “cap a una oferta d’activitats dirigida a tots els públics i amb un enfocament més especialitzat, buscant la professionalitat”.

Novetats de la Fira

Com a novetats, el pavelló de la Draga acollirà un espai divulgatiu que substituirà la fira multisectorial Firaestany i on es faran xerrades, conferències, exposicions i projeccions de temes d’interès i actualitat relacionats amb la Fira. D’altra banda, l’Associació de la Fira ha decidit substituir el tradicional bar pel ‘Raça-tast’, que serà una zona gastronòmica on es podran consumir productes autòctons. A més, es reservarà una zona del Parc de la Draga per tal que les persones amb diversitat funcional puguin aparcar i accedir al recinte.

El president de l’Associació, Joan Frigola, ha reconegut que van una mica endarrerits i que els ha costat arrencar, ja que no sabien exactament en quines condicions es podria fer la Fira. Tanmateix, Frigola ha destacat que han pogut recuperar el gruix d’activitats de l’any 2019, sense artistes estrangers per les mesures de la Covid-19.

La mostra de races autòctones

Un altre dels eixos principals de la Fira de Sant Martirià serà la Mostra de Races Autòctones, que reunirà una exhibició de les principals races dels Països Catalans, a més de concursos morfològics com el de gallina pairal, el de conill del Penedès o de diferents varietats de coloms. El membre de l’Associació, Jaume Martí, ha destacat que es presentaran tres exemplars de la ‘gallina paradís’, una espècie que no s’havia pogut veure des del 1915. Martí ha explicat que fins al 1975 la raça catalana havia estat present en el moviment d’aus autòctones i que després va desaparèixer.

Mesures Covid

Es mantenen algunes mesures per fer front a la Covid-19, com controladors de seguretat i el fet que hi haurà una vintena menys de parades en el mercat artesanal amb l’objectiu de poder disposar de zones de pas més amples.

Com en anteriors edicions, els nens i nenes de les diferents escoles de la ciutat seran qui estrenaran divendres la Fira amb les visites dels centres educatius per conèixer les diferents races autòctones presents. La inauguració de la Fira serà dissabte a les 12h del migdia i comptarà amb la presència de la consellera Gemma Geis. Totes les activitats i novetats de la mostra es poden consultar a la pàgina web www.firasantmartiria.com.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text