Patrimoni

Banyoles

El Museu Arqueològic de Banyoles inicia el trasllat previ a les obres de reforma amb dues jornades de portes obertes

Ràdio Banyoles

Divendres 3 de setembre 2021 · 13:21

El desmuntatge de l’exposició permanent permetrà afrontar les millores que s’han de fer a l’equipament municipal al llarg dels pròxims dos anys.

El Museu Arqueològic de Banyoles iniciarà la setmana vinent la fase final de les obres de remodelació i ampliació de l’edifici amb el trasllat de la col·lecció permanent previ a l’inici dels treballs de reforma. Aquest cap de setmana se celebraran dues jornades de portes obertes per poder veure la col·lecció permanent amb l’exposició actual.

Les tasques de desmuntatge de la col·lecció permanent s’iniciaran dilluns i la previsió és que s’allarguin durant tres setmanes. El regidor de Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha explicat que les millores al Museu Arqueològic han de servir per gaudir i incorporar a la ciutat un equipament “renovat i reformat a l’alçada d’una de les col·leccions paleontològiques i arqueològiques més importants de tot Catalunya”.

El projecte de reforma i ampliació permetrà completar el projecte museològic i dotar el museu d’un edifici adjacent de nova planta amb soterrani per acollir un magatzem i un espai per als serveis educatius, així com d’una nova museografia. L’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes està redactant la proposta definitiva de projecte bàsic i executiu per a la reforma i ampliació del museu, després que la proposta Omeia que van presentar guanyés el concurs públic.

Miquel Cuenca ha afegit que la darrera jornada de portes obertes es viurà amb “una barreja d’alegria i nostàlgia”. D’una banda, les millores a l’equipament permetran fer la reforma final del museu que ja tenia un “plantejament caducat i antic”. Però, de l’altra, es tracta d’un equipament que és important per “la història de la ciutat i també de les nostres pròpies biografies”, ha subratllat Cuenca.

Durant l’impàs, l’artista banyolina Irene Visa farà una intervenció artística que portarà com a títol ‘Res a Veure. Una col·lecció de records arqueològics’ que pretén ser un homenatge a les peces que han format part de la col·lecció. La intervenció es podrà visitar a partir del 2 d’octubre. Els horaris de portes obertes seran els habituals del Museu Arqueològic.

El projecte final de reforma i ampliació del Museu Arqueològic compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text