Tradició

Banyoles

El Monestir de Sant Esteve acull el 57è concurs de Pessebres de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimarts 7 de desembre 2021 · 13:34

La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest dissabte amb una cinquantena de diorames del concurs d’enguany i també els presentats en els comerços l’any passat.
F: @AjBanyoles
F: @AjBanyoles

El Monestir de Sant Esteve ja respira l’aire nadalenc com a seu de la mostra del 57è concurs de Pessebres de Banyoles. La mostra inclou una cinquantena de diorames del concurs d’enguany i també dels que es van presentar als comerços en l’edició de l’any passat, que es va haver de modificar per la pandèmia.

El president de l’Associació de Pessebristes, Tomàs Vinardell, ha destacat que presenten un format nou, adaptat a la pandèmia i en un espai molt més ampli com és el Monestir. Vinardell subratlla que tot i les modificacions es podrà veure una macro-exposició que permetrà presentar una cinquantena de pessebres de Banyoles.

Retorn al format habitual però condicionats

La mostra de pessebres fa el salt dels aparadors dels comerços al Monestir en una edició que continua marcada per la pandèmia. Tomàs Vinardell ha apuntat que estan lligats amb les normatives per la Covid-19, però que esperen “arribar a bon port i tenir obert tot el Nadal”. El president ha remarcat que el Monestir és un espai molt gran, amb un sostre alt i que els diorames estan espaiats per respectar les mesures.

F: @AjBanyoles
F: @AjBanyoles

Menys dies d’exposició

El canvi de localització no és l'única novetat que presenta el Concurs de Pessebres de Banyoles. Enguany s’han vist obligats a reduir els dies d’exposició de la mostra per manca de personal en comparació amb altres anys. En total, la mostra es podrà veure durant 26 dies entre el 5 de desembre i el 9 de gener. Durant la primera quinzena de desembre s’obrirà només caps de setmana i festius d’11 h a 14 h i de 17 a 21 h. A partir de Nadal i fins a Reis la mostra es podrà veure tant feiners (de 18 a 20 h) com festius.

El lliurament de premis del 57è Concurs de Pessebres de Banyoles es farà el diumenge 9 de gener de 2022 en un acte a les 12 h del migdia a l’Auditori de l’Ateneu.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text