Tradició

Banyoles · Serinyà

El Manípul de Manaies fa aquest dissabte la SPQRtida jove a Banyoles i diumenge farà sortida a Serinyà

Ràdio Banyoles

Divendres 24 de març 2023 · 14:37

Són els actes previs a la processó dels Dolors del dia 31, en la que amplien la formació.

El Manípul de Manaies de Banyoles enceta l’activitat prèvia a Setmana Santa amb actes públics. El cap de setmana passat es va poder veure a la seu de l’entitat, a l’església de la Sagrada Família de les Rodes, la 19a Exposició del Concurs de Dibuixos, amb gairebé un miler de participants, alumnes de les escoles de la comarca.

I aquest cap de setmana els manaies faran dues sortides a la comarca. Dissabte serà el torn per la novena SPQRtida Jove que arrencarà a les 6 de la tarda de les Rodes . El president del Manípul, Josep Duran, destaca que és una activitat del tot consolidada que és la que es viu amb més il·lusió, sobretot perquè suposa la primera sortida per a molts dels integrants joves.

L’endemà, el diumenge 26 de març, el Manípul de Manaies de Banyoles serà a Serinyà per fer una desfilada i figures pel centre del poble a partir de les 11 del matí. Duran explica que estava prevista una sortida a Argelaguer però es va haver de suspendre per unes obres al municipi. Buscant una alternativa, des del Manípul agraeixen l’aposta de l’Ajuntament de Serinyà per acollir una sortida que aplegarà uns 80 armats.

Festivitat dels Dolors

Les sortides del cap de setmana seran la prèvia a la Festivitat dels Dolors, amb les dues sortides clàssiques a Banyoles. El dijous 30 de març al vespre es farà l’acompanyament als pendonistes d’aquest any, la família Vilanova Brunsó i la senyora Cati Oliveras i Teixidor.

I el divendres 31 de març els Manaies obriran la tradicional processó dels Dolors. Com a novetat la desfilada tindrà una nova ‘optiada’ i més manaies joves, el que suposarà que acabin desfilant una quinzena de Manaies més del que era habitual.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text