Solidaritat

Pla de l'Estany

El Gran Recapte arrenca divendres la 14a edició amb el retorn a la recollida física als establiments

Ràdio Banyoles

Dijous 24 de novembre 2022 · 13:02

La campanya del Banc dels Aliments per aquest any també comptarà amb un format digital amb la possibilitat de fer donacions monetàries en línia.
El Banc dels Aliments ha optat pel format mixt de donatius. (F: Gran Recapte)
El Banc dels Aliments ha optat pel format mixt de donatius. (F: Gran Recapte)

El Gran Recapte torna aquest divendres al Pla de l’Estany amb una 14a edició marcada pel retorn a la recollida física als establiments. Després de dos anys amb protagonisme per les restriccions per la covid, la campanya del Banc dels Aliments ha optat per un format mixt que combinarà la presencialitat amb les donacions monetàries en línia.

Una inflació desbocada

L’edició d’aquest any arriba en un context d’inflació desbocada i una pèrdua progressiva del poder adquisitiu de les famílies. En aquest sentit, la campanya ha de ser clau per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de la pobresa alimentària i afavorir així la donació i una col·laboració continuada amb el Banc dels Aliments al llarg de l’any.

El Gran Recapte del 2021 va recollir a Catalunya més de 3,6 MEUR i va distribuir 33 milions de quilos d’aliments a més de 250 mil persones de forma mensual. El repartiment es va fer amb la col·laboració de més de 8 mil voluntaris presents als diversos punts de recollida d’arreu del territori.

Les donacions monetàries es podran fer a partir d’aquest divendres i fins diumenge de forma presencial als diferents supermercats de tot Catalunya. I de forma virtual fins al 6 de desembre a la línia de caixa dels establiments i també al web www.granrecapte.com.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text