Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

El Govern anuncia la fi de pràcticament totes les restriccions per la pandèmia a partir de divendres

Ràdio Banyoles

Dimecres 13 d’octubre 2021 · 14:00

Restauració, cultura i esport exterior tindran tot l’aforament i només es manté l’obligació de la mascareta en interiors i quan no es pugui garantir la distància de seguretat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la fi de la majoria de restriccions per la pandèmia de la Covid-19 a partir d’aquest divendres. La limitació d'aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. Encara es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d'interior i la del 70% a locals d'oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret. Aragonès ha afirmat que aquest "pas de gegant" es pot fer per la millora dels indicatius sanitaris, que ha atribuït a la vacunació. Per això, ha reclamat a la societat que continuï vacunant-se, per bé que ha subratllat que no es pot abaixar la guàrdia i que la mascareta continua essent obligatòria on ho era fins ara.

En l'àmbit de la restauració, Aragonès ha especificat que a banda de recuperar l'aforament del 100%, bars i restaurants també recuperaran l'horari habitual anterior a la pandèmia. Tampoc caldrà que mantinguin cap mena de distància de seguretat entre taules ni que el límit màxim de comensals per taula sigui de 10 persones.

Els àmbits universitaris, les fires i congressos o les activitats lúdiques també es beneficien del "pas endavant" que avui adopta la Generalitat, així com la majoria d'espais culturals, on tampoc hi haurà limitacions d'aforament. Les úniques excepcions seran els locals d'oci nocturn, on es manté l'aforament limitat al 70%, l'obligació de mostrar el certificat covid per accedir als recintes i la de dur mascareta a l'interior. Els concerts en espais tancats amb la gent a peu dret tindran les mateixes limitacions.

En els espais esportius d'interior l'aforament continuarà limitat al 80% de la capacitat màxima. En canvi, la restricció s'elimina en esdeveniments esportius d'exterior, on no hi haurà limitació ni d'aforament ni d'assistents.

Les noves mesures s’han anunciat aquest dimarts i entraran en vigor a partir de divendres. Les decisions anunciades s’han pres després que el Procicat hagi rebaixat el nivell de la pandèmia d’emergència a alerta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text