Equipaments

Porqueres

El Frigolet ha reformat tota la primera planta i ha instal·lat plaques fotovoltaiques

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de setembre · 13:00

En total s’han invertit uns 65.000 euros i el gruix dels treballs ha acabat just per a l’inici del nou curs escolar.
F: Escola El Frigolet
F: Escola El Frigolet

El Departament d’Educació ha aprofitat l’estiu per fer una actuació de millora al paviment del primer pis de l’escola El Frigolet. Les obres han consistit a enderrocar i refer el forjat de la primera planta i totes les divisions existents, a més de renovar-ne les instal·lacions.

La directora del centre, Eva Peral, ha explicat que s’ha canviat tota l’estructura, que estava malmesa, i s’ha aprofitat per fer una distribució diferent de la planta, que antigament era el pis de la mestra. Ara, s’ha redistribuït per adaptar-la a les necessitats actuals del centre.

F: Escola El Frigolet
F: Escola El Frigolet

Concretament, la nova distribució inclou un despatx per a professors, una aula, un petit magatzem i un recinte un ubicar el RAC informàtic, fins ara en una habitació que s’utilitzava com a espai d’aula.

Peral ha valorat molt positivament la reforma, que suposa una gran millora per al centre, una escola rural amb unes instal·lacions molt antigues que s’han pogut anar renovant amb els anys. En aquest sentit, ha agraït el suport del departament per “cuidar i renovar” les escoles rurals, i assegura que amb l’ampliació que es va fer l’any passat i  aquesta obra s’ha aconseguit un edifici adaptat a les necessitats actuals.

F: Ajuntament de Porqueres
F: Ajuntament de Porqueres

Les obres de l’escola, finançades pel departament d’Educació, han tingut un cost d’uns 50.000 euros.

Plaques solars per autoconsum

Paral·lelament, l’Ajuntament de Porqueres ha aprofitat l’estiu per instal·lar plaques solars fotovoltaiques a la teulada de la sala polivalent, que donaran servei a tota l’escola. L’actuació, que ha tingut un cost de 14.607,30 € i ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona, servirà per alimentar energèticament l’equipament amb l’objectiu que el centre sigui autosuficient. En total s’han col·locat 16 panells fotovoltaics i tot el sistema d’adaptació de l’energia, que es pot monitorar a distància. A més, està preparat per si més endavant s’opta per l’autoconsum compartit amb altres instal·lacions properes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text