Esports

Pla de l'Estany

El ‘Fem Drecera!’ encara la segona edició amb 14 caminades en 10 municipis i activitats complementàries

Ràdio Banyoles

Divendres 24 de març 2023 · 14:49

El Consell Esportiu i els ajuntaments del Pla de l’Estany donen continuïtat a la proposta, que es consolida com a circuit de caminades saludables i projecte intergeneracional d’àmbit comarcal.
El 'Fem Drecera' és una iniciativa de l'Oficina Comarcal d'Esports amb el finançament de la Diputació, el Consell i els ajuntament de la comarca.
El 'Fem Drecera' és una iniciativa de l'Oficina Comarcal d'Esports amb el finançament de la Diputació, el Consell i els ajuntament de la comarca.

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha posat en marxa una nova edició del ‘Fem Drecera!’, el circuit de caminades saludables per descobrir els diversos municipis de la comarca. Es tracta d’una iniciativa que promou l’activitat física i que en aquesta segona edició es consolida amb 14 caminades, 9 de curtes i 5 de llargues, que s’iniciaran aquest mes d'abril i s’allargaran fins al mes de desembre.

El director del Consell Esportiu, Xavi Batchellí, ha detallat que les caminades curtes, d’entre 4 i 7 km, s’han programat a la mateixa hora per animar a una participació més familiar. Mentre que les llargues, d’entre 10 i 16 km, estan destinades a un públic més experimentat, i es faran en el darrer trimestre de l’any. Com l’any passat, les caminades curtes es complementaran amb activitats extraordinàries, tres banyades nocturnes i sis concerts en el marc del festival Recòndit. L’objectiu, segons Batchellí, és aconseguir un ambient popular i obert a tots els públics i edats.

Primera caminada a Esponellà

La primera caminada tindrà lloc el pròxim 2 d’abril a Esponellà, amb una ruta circular que arrencarà a les 10 h de la plaça 1 d’Octubre. La proposta es complementarà amb el primer concert del festival Recòndit, amb Joan Miquel Oliver (12 h, Castell, entrada gratuïta).

Enguany, com a novetat, s’afegeixen noves caminades curtes: a Vilademuls (21 de maig), Camós (17 de setembre) i Serinyà (24 de setembre); i una de llarga a Sant Miquel de Campmajor (3 de desembre) que serà la que tancarà el circuit.

Per altra banda, les caminades llargues s’han adaptat a altres competicions històriques del territori com la 29a Marxa Nocturna de Cornellà del Terri (10 de setembre) i la 9a Marxa de Porqueres (5 de novembre). A més, es mantenen els premis Formiga per als participants més fidels, tant per a les caminades curtes com les llargues.

20% dels participants de fora la comarca

El president del Consell Esportiu, Jordi Tarridas, ha destacat la participació de l’any passat en les diferents propostes, amb més d’un miler de persones, la majoria de la comarca, però al voltant del 20% eren de fora el Pla de l’Estany.

El ‘Fem Drecera!’ és una iniciativa emmarcada en l’Oficina Comarcal d’Esports que compta amb el finançament de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i els ajuntaments dels 11 municipis del Pla de l’Estany. Es tracta d’un treball en xarxa en què també estan implicats entitats i grups de joves dels pobles i l’equip de Recòndit.

El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, ha ressaltat la voluntat transversal del projecte, que pretén crear sinergies entre els municipis per donar a conèixer el patrimoni de la comarca.

Les inscripcions al ‘Fem Drecera!’ ja es poden fer de forma anticipada a través de la web del Consell Esportiu, tot i que també hi ha l’opció d’apuntar-se a les caminades el mateix dia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text