Arts Plàstiques

Banyoles

El disseny gràfic banyolí ha estat guardonat a la 52a edició dels premis Laus

Ràdio Banyoles

Dilluns 20 de juny · 14:47

L’estudi banyolí Enserio, Anna Bosch i Andreu Carulla han rebut distincions en el marc del disseny gràfic i la comunicació visual a la Nit ADG Laus.

Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual han premiat aquest divendres 335 projectes en la seva 52a edició. Entre els guardonats hi destaquen diversos banyolins que han estat reconeguts pels seus projectes de disseny i comunicació visual. Concretament, l’estudi banyolí Enserio, Anna Bosch i Andreu Carulla són les iniciatives amb arrels de Banyoles que han sobresortit en els premis que des de fa més de 50 anys reconeixen els millors projectes comunicatius.

L’estudi banyolí Enserio ha rebut dues distincions pel disseny de les etiquetes de la nova línia de vins de la bodega Vins de Pedra. La primera en la categoria de disseny gràfic i la segona a l’àmbit ‘Laus Aporta’ que premia projectes amb vinculacions en l'àmbit social. Un dels integrants d’Enserio, Miquel Amela, ha explicat en declaracions a Ràdio Banyoles que es presenten als premis Laus “com a mesurador” de l’estat en què es troben qualitativament. Amela ha afegit que és una manera de fer promoció i de valorar la seva feina.

Banyoles de disseny

Sobre la qualitat del disseny a Banyoles, Amela ha reconegut que sempre hi ha hagut moviment, tot i que queda feina per fer. L’integrant d’Enserio ha afegit que la ciutat té una “cultura gràfica amb cara i ulls”, tot i que sigui difícil aconseguir-ho en ciutats petites.

Per la seva banda, Anna Bosch ha estat guardonada amb la plata en disseny gràfic per ‘No Aparcar’, un projecte editorial que té com a fil conductor el garatge. La proposta premiada com a projecte final d’estudis té dos eixos estructurals: un fil fotogràfic sobre els usuaris i els garatges, i un segon sobre les diferents reflexions que s’hi fan, en un projecte que es materialitza en un llibre.

F: ADG Laus
F: ADG Laus

El també dissenyador banyolí Andreu Carulla ha estat premiat en categoria de gràfica aplicada a l’espai amb el Laus d’or en senyalística i amb el de bronze en identitat corporativa d’una petita empresa juntament amb l’estudi independent Run pel disseny del restaurant Normal dels germans Roca.

F: ADG Laus
F: ADG Laus

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text