Turisme · Urbanisme

Banyoles

El conseller Tremosa visita les obres del darrer tram del Rec Major, finançades amb el Pla de Foment 2019

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 18:26

Tremosa ha destacat el gran potencial de turisme cultural al voltant de la relació històrica de Banyoles amb l’aigua.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, acompanyat del director general de Turisme, Octavi Bono, ha visitat aquest divendres les obres del darrer tram descobert del Rec Major, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers. Els treballs, que es troben en la recta final, compten amb un pressupost d’uns 500.000 euros, la meitat dels quals finançats amb el Pla de Foment del Turisme 2019.

L’obra dona resposta a una de les principals reivindicacions del sector turístic i de l’Ajuntament, com és la connectivitat entre l’Estany i el centre històric. En aquest sentit, el conseller Tremosa ha destacat el gran potencial cultural que té la ciutat al voltant d’aquesta relació històrica amb l’aigua i els recs.

Connexió entre l'Estany i el Barri Vell

L’obra és el darrer tram de remodelació del passeig paral·lel al Rec Major des de la Muralla, que l’actual equip de govern ha dut a terme en tres fases des del 2010. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha detallat que en el mateix projecte s’ha inclòs la recuperació del Molí dels Paraires, pràcticament enllestida, i la instal·lació de plafons informatius des de l’Estany fins al Barri Vell, incentivant els fluxos entre aquests dos espais.

La visita del conseller d’Empresa i Coneixement a Banyoles ha començat al matí amb un dinar amb representants del sector turístic i empresarial de la ciutat, i ha acabat amb una visita institucional a l’Ajuntament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text