Política

Pla de l'Estany

El conseller d’Economia, Jaume Giró, presenta a Banyoles els pressupostos de la Generalitat per la vegueria de Girona

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de novembre 2021 · 15:54

S’ha reunit amb una vuitantena d’agents econòmics i socials per donar les claus de les inversions i programes del govern català a la demarcació.

Aquest dimecres al migdia el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha presentat a Banyoles el Projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 als agents econòmics i socials de la vegueria de Girona. L’acte, sota el títol ‘ReActivem Girona’ s’ha fet al restaurant La Carpa de l’Estany, amb la presència d'una vuitantena de representants polítics, d’empreses i entitats de la demarcació que han assistit a un dinar-col·loqui.

Prèviament, el conseller ha fet una presentació pública als mitjans de comunicació destacant la inversió global a la demarcació de 111,5 milions d’euros el 2022, i 66,5 més el 2023, subratllant l’aposta per la despesa social, les infraestructures, la recerca i la societat del coneixement. Giró ha destacat que el Govern té la convicció que són els “millors pressupostos possibles en aquest moment” i que han de permetre superar els efectes de la pandèmia i anar cap a la reactivació econòmica i social.

Les xifres al Pla de l'Estany

Al Pla de l'Estany, la xifra  d'inversió serà de 10,8 MEUR: el gruix de la inversió el rebran les millores de la carretera C-66 per un valor de 7,1 milions d'euros. Parl•lelament, es dedicaran 2,2M a la conservació de carreteres, 1,2M a l'ampliació de l'Institut Josep Brugulat i a la redacció i execució de la nova museografia i obres del Museu Arqueològic de Banyoles (250.000€). La inversió compromesa per a l’any 2023 supera la prevista per a aquest any i se situa en 14,45 milions d’euros.

Jaume Giró ha apuntat que les inversions destinades en els darrers cinc anys al conjunt de les comarques de Girona ha estat per sota de les que ha presentat en l’acte d’avui, que està un 28% per sobre. De moment, no s’ha deixat constància d’altres inversions a la comarca del Pla de l’Estany, a l’espera de les esmenes que s’han de resoldre al Parlament.

Pressupostos expansius

El conseller ha assegurat que són uns pressupostos expansius per reforçar els pilars de l'estat del benestar i treballar per esperonar encara més el teixit empresarial català.

A l’acte també hi ha assistit el president de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Ferran Rodero.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text