Turisme

Pla de l'Estany

El Consell unifica en un nou llibret 31 rutes de senderisme i BTT pel Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dijous 2 de novembre 2017 · 12:34

S’han reunit en un sol volum les rutes senyalitzades més destacades i l’ens també ha instal·lat 37 mapes turístics informatius als diferents municipis de la comarca.El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i Turisme, acaba de publicar un nou llibret de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca, que s’afegeix a l’oferta de publicacions turístiques relacionades amb l’esport i la natura de l’ens. El llibret inclou 19 rutes de senderisme i 12 per fer en BTT arreu de la comarca, amb diferents nivells de dificultat i amb tota la informació dels diferents punts d’interès. En total 200 km a peu i 250 km en bicicleta amb propostes per a tots els públics. A més, s’incorpora un codi QR que permet visualitzar, descarregar, imprimir i compartir el mapa de la ruta. Pel que fa a l’oferta de cicloturisme, la publicació recull les rutes en BTT homologades per Turisme de Catalunya, que estan perfectament senyalitzades sobre el territori, i com a novetat incorpora la ruta de Rocacorba i la nova ruta del carril bici que connecta diversos municipis de la comarca.

 

El president del Consell, Jordi Xargay, i la consellera de Promoció Econòmica, Joana Vilà, han detallat que el llibret era una demanda de molts visitants a les oficines de turisme i que així s’unifiquen en una publicació totes les rutes senyalitzades. La publicació, doncs, ajuda a posar en valor l’entorn, el territori i el paisatge del Pla de l’Estany.

 

Fins ara el Consell havia editat una publicació de rutes a peu el 1998, la de Soldados de Salamina el 2003 i la xarxa de BTT el 2004. Ara s’unifiquen i s’incorporen set rutes més que han habilitat els diferents ajuntaments o s’han senyalitzat des d’aleshores. Xargay ha recordat, a més, que l’any vinent començarà la construcció del carril bici comarcal que ampliarà la xarxa i portarà també visitants de fora.

 

S’han imprès 3.000 exemplars que es poden trobar a les oficines de turisme de Banyoles i també a les diferents fires amb estand del consell.

 

37 plafons turístics informatius als municipis

 

L'ens també ha presentat aquest dijous 37 mapes turístics informatius que ha dissenyat l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme per instal·lar en cadascun dels municipi de la comarca. Joana Vilà ha assegurat que era un compromís amb els alcaldes i els plafons informatius volen ajudar el visitant a situar sobre el territori els punts d’interès històric i patrimonial, serveis d’allotjament, restauració i l’oferta complementària.

 

Els plafons, de 90 x 90 cm, estan muntats sobre un suport amb base d’alumini i fets amb vinil polimèric i laminat, per a una protecció antigrafits, i ja s’han instal·lat pràcticament tots. En cada plafó hi ha la informació del municipi corresponent. Se n’han col·locat a tots els pobles, incloent els nuclis disseminats.

 

Concretament, ja s’han instal·lat 32 mapes: 2 a Banyoles, a La Muralla i a la Plaça de les Monges; 2 a Camós, a la Plaça de l’Ajuntament i al trencant de la carretera de Corts; 3 a Cornellà del Terri, davant l’Ajuntament, davant la llar d’infants de la carretera a Banyoles, i a la rotonda de la zona industrial; 3 a Esponellà, davant l’Ajuntament, a Centenys i a Vilert; 2 a Fontcoberta, al pavelló de Melianta i a la Plaça Major de Vilavenut; 3 a Porqueres, a l’aparcament del Bosc de Can Ginebreda, al Camp de Futbol de Porqueres i al Polígon Industrial (Via Verda), 2 a Palol de Revardit, al Pavelló i a la pista de bàsquet del veïnat de la Beguda; 2 a Sant Miquel de Campmajor, a l’aparcament de la bàscula i al trencant de Pujarnol; 2 a Serinyà, a la Plaça de l’Església i a l’aparcament de les Coves Prehistòriques de Serinyà, i 11 a Vilademuls, a Orfes, Vilademí, Sant Esteve de Guialbes, Terradelles, Galliners, Ollers, Parets d’Empordà, Vilademuls, Vilamarí, Vilafreser i el Veïnat d’Olives.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text