Recaptació

Pla de l'Estany

El Consell tanca formalment el servei de recaptació per derivar-lo a Xaloc

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de novembre · 14:53

Junts assenyala la discrepància d’alguns ajuntaments, però el canvi s’aprova per unanimitat i amb voluntat de servei conjunt al Pla de l’Estany.
F: Consell Comarcal Pla de l'Estany
F: Consell Comarcal Pla de l'Estany

El ple del Consell Comarcal d’aquest dimecres ha deixat oficialment sense efectes el servei propi de recaptació del Pla de l’Estany, un pas previ perquè passi a Xaloc a partir de l’1 de gener. Des de fa més de deu anys els ajuntaments de la comarca havien delegat les competències en matèria de recaptació al Consell, que era l’encarregat de cobrar les taxes i tributs als contribuents. Però, tal com va avançar aquesta emissora, una reunió del Consell d’alcaldes de la comarca del mes de maig va prendre la determinació de canviar el model i derivar el servei a la Xarxa Local de Municipis, Xaloc, un organisme autònom de la Diputació de Girona, creat per prestar serveis de suport i assistència als ajuntaments.

Els plens de tots els ajuntaments han adoptat els acords de revocació i, amb la votació de dimecres, el canvi de gestió ara serà oficial. El punt de l’ordre del dia d’aquest dimecres al Consell es va aprovar per unanimitat, però va quedar constància que ha sigut un tema controvertit entre els socis de govern. El nou portaveu de Junts, Àlex Terés, ha assenyalat que tres municipis governats pel seu partit, Vilademuls, Crespià i Palol de Revardit, no veien bé la delegació a Xaloc però han acceptat a contracor i s’hi han afegit “per solidaritat comarcal”.

Des d’ERC, alguns ajuntaments tampoc tenien intenció de canviar el sistema i es recorda que Cornellà, també governat per Junts, va ser el primer a fer el pas. En tot cas, per la poca magnitud de la comarca, mantenir un servei propi sense tots els ajuntaments no sortia a compte ni era viable. El president del Consell, Francesc Castañer, ha explicat que la decisió de delegar conjuntament la recaptació a Xaloc evitarà la dualitat de serveis i, a més, el canvi suposarà millors prestacions i més econòmiques pels ajuntaments.

El conseller de Sumem Banyoles, Non Casadevall, també va votar a favor demanant als altres grups que actuïn sempre en clau de comarca.

Xaloc obrirà una oficina a Can Puig de la Bellacasa a partir de l’1 de gener per gestionar el sistema i atendre in situ les consultes que hi pugui haver.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text