Patrimoni

Pla de l'Estany

El Consell i el Centre d’Estudis Comarcals formalitzen un conveni per la defensa i divulgació del patrimoni

Ràdio Banyoles

Dijous 5 de maig · 14:29

Amb una vigència de dos anys prorrogables, l’acord posa sobre el paper la col·laboració entre l’ens i l’entitat per millorar, estudiar, defensar i divulgar el patrimoni del Pla de l’Estany.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) han signat recentment un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar de costat pel patrimoni cultural de la comarca. La firma d’aquest conveni porta implícita una comissió de seguiment per vetllar que es compleixin els compromisos adquirits.

Concretament, l’acord amb una vigència de dos anys prorrogables dos anys més, preveu la millora, l’estudi, la defensa i la divulgació d’aquest patrimoni, així com del paisatgístic de la comarca. A més, des del CECB, entitat amb prop de 80 anys d’història, es comprometen a prestar a l’ens el seu assessorament respecte a temes relacionats amb el patrimoni historicoarqueològic, així com de posar a la disposició del Consell el seu arxiu i documentació.

La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, Roser Masgrau, ha fet una valoració molt positiva d’aquest conveni, que posa per escrit allò que el centre està duent a terme des de fa molts anys, la preservació i difusió del patrimoni de la comarca.

El conveni preveu que el Consell Comarcal preservi la integritat del patrimoni cultural i declari, quan correspongui, un element com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) o Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb el suport dels ajuntaments i la Generalitat.

A més, també preveu la creació d’una comissió de seguiment, encarregada de controlar l’execució dels acords establerts en el conveni de col·laboració. Estarà integrada pel conseller/a i coordinador/a de l’àrea de Cultura i Ensenyament del CCPE i per la presidenta del CECB.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text