Esports

Banyoles · Pla de l'Estany

El Consell Esportiu tanca el ‘Rodabarris’ amb 6 jornades per a 370 alumnes de 2n d’ESO de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimecres 22 de juny · 14:49

El projecte neix amb la finalitat d’apropar els joves als barris de la ciutat i alhora conèixer les possibilitats de pràctica d’activitat física en espais públics.
F: Consell Esportiu del Pla de l'Estany
F: Consell Esportiu del Pla de l'Estany

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha posat punt final aquest dimarts al ‘Rodabarris’, un programa destinat als alumnes de 2n d’ESO de Banyoles per practicar esports alternatius i descobrir les possibilitats que ofereix el territori per la pràctica de l’activitat física. La iniciativa busca apropar els joves als barris i també sensibilitzar-los sobre la diversitat i la inclusió.

L’activitat s’ha organitzat conjuntament amb l’institut Pere Alsius, l’institut Pla de l’Estany i l’institut Josep Brugulat amb un total de 370 participants que han descobert al llarg de 6 jornades la varietat cultural de la ciutat, endinsant-se a les places, pistes esportives i llocs emblemàtics de cada barri per practicar-hi esport.

El coordinador del projecte, Jordi Ros, ha explicat que l’onada de calor dels darrers dies els va obligar a incorporar jocs d’aigua per fer més portable les altes temperatures. Ros ha afegit també que fer les jornades als barris de La Farga, Canaleta, Sant Pere i el Parc de la Muralla buscava acostar els alumnes a la “diversitat cultural” de la ciutat.

La jornada s’ha complementat amb una xerrada sobre diversitat, empoderament i sensibilització a càrrec de Jan Millastre, que ha narrat la seva pròpia història de superació.

F: Consell Esportiu del Pla de l'Estany
F: Consell Esportiu del Pla de l'Estany

Pròxim pas

El Consell Esportiu està tancant la primera edició del Rodabarris amb diverses reunions amb els agents implicats, des del professorat, fins als tècnics de l’àrea de Benestar Social per fer una valoració del projecte i fer noves propostes per millorar. Jordi Ros assegura que el balanç de les jornades és molt positiu i que encaren la pròxima edició amb la idea de començar a tractar els valors i continguts de la iniciativa des del segon trimestre a les aules.

Programa Barris 10

El projecte s’ha emmarcat dins el programa Barris 10, que utilitza la promoció de l’activitat física i l’esport en infants i adolescents amb l’objectiu de potenciar la cohesió social i crear un clima de convivència òptim al municipi de Banyoles i el Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text