Esports

Banyoles

El Consell Esportiu i l’Ajuntament de Banyoles potencien l’accessibilitat amb 46 beques a infants i joves esportistes

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 de novembre 2021 · 14:46

Set clubs de la ciutat participen en el programa d’inclusió social i s’ha creat la figura d’un connector esportiu per facilitar eines de suport.

En el marc del ‘Pla d’Esport per a tothom’ per afavorir la pràctica esportiva “sense condicions socials ni barreres” que impulsa l’Ajuntament de Banyoles, aquest dilluns s’han donat detalls d’un dels programes. Un dels cinc àmbits que treballa el pla és afavorir la transferència entre programes socials i clubs esportius i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany és l’encarregat de gestionar-lo, conjuntament amb els Serveis Socials.

L’objectiu és garantir la inclusió social d’infants i joves d’entre 6 i 16 anys, sigui quin sigui el seu origen i situació socioeconòmica, buscant la igualtat d’oportunitats. El president del Consell Esportiu, Jordi Tarridas, ha detallat que aquest curs s’han atorgat 46 beques a nois i noies que fan esport en set entitats esportives de la ciutat.

Les beques s’elegeixen conjuntament amb l’àrea de Benestar Social a partir de criteris econòmics, socials o d’accessibilitat. Tenen una aportació màxima de 300 euros i són de copagament entre  l’administració i les famílies.

Els infants i joves participants competeixen en esport federat al Banyoles Rugbi Club, Club Atlètic Banyoles, al Club Esportiu Banyoles, al Club Hoquei Banyoles, al Club Natació Banyoles, al Club de Patinatge Pla de l’Estany i al Gimnàs Triops.

Figura del connector esportiu

El programa s’ha treballat directament amb els clubs des de fa mesos i ha introduït la figura del connector esportiu, un tècnic que coordina el projecte. Fa d’enllaç entre les famílies, els serveis socials i els clubs, també per derivar altres eines de suport de l’administració segons les necessitats de cada cas.

El programa té un pressupost d'uns 10.000 euros, que aporta l'Ajuntament de Banyoles. El Consell assumeix la coordinació i el connector esportiu. De les 46 persones becades, un 80% són nois i un 20% noies, però la voluntat és igualar els percentatges els propers cursos. De moment s’ha implementat en set entitats de nou disciplines esportives de la ciutat i els responsables han fet una crida a altres clubs a participar-hi. També es vol ampliar-ho a la resta de la comarca.

El regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat la importància del programa d’accessibilitat dins el ‘Pla d’Esport per a tothom’ per atendre les necessitats socials a l’esport.

A banda del vessant d’accessibilitat, el Pla global de l’ajuntament busca treballar per la igualtat de gènere; l’esport per a discapacitats; noves disciplines esportives d’esport urbà; i ampliar l’oferta per a gent gran.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text