Residus, Reciclatge

Pla de l'Estany

El Consell del Pla de l’Estany preveu posar en marxa la recollida porta a porta a cinc nous municipis el 13 de juny

Ràdio Banyoles

Dilluns 16 de maig · 13:18

La comarca encara la recta final de la implantació del nou sistema de recollida de residus, amb noves sessions informatives i el repartiment del material necessari.

El Consell Comarcal preveu iniciar el mes de juny la recollida de residus porta a porta als municipis de Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà, en el marc del nou contracte del servei adjudicat el març passat a la comarca. D’altra banda, als municipis de Porqueres i una part de Camós, on ja es fa el porta a porta des del 2018, es portarà a terme un canvi del calendari de recollida per harmonitzar-lo amb la resta de municipis.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, ha detallat que la idea inicial era que el nou sistema de recollida es posés en marxa l’1 de juny, però finalment s’ha retardat fins al 13 per problemes de subministrament de materials, confiant que aquesta sigui la data definitiva.

Noves xerrades i repartiment de material

Segons han informat des del Consell, durant aquestes primeres setmanes de maig s’ha iniciat la campanya d’implantació, en què es faran diverses xerrades informatives per explicar el funcionament del nou servei, es resoldran dubtes i es repartirà tot el material necessari. Per tal de convocar a la ciutadania a aquestes reunions, pròximament s’enviarà una carta personalitzada a tothom amb la informació dels dies, hores i lloc.

La implantació del nou sistema continuarà durant els pròxims mesos, amb la instal·lació d’àrees tancades de contenidors als nuclis disseminats i als municipis de Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor. Per la seva banda, Crespià i Vilademuls mantindran la recollida en contenidors al carrer optimitzant la recollida amb menys freqüències.

La voluntat, segons el conseller de Medi Ambient, és tirar endavant amb el nou sistema “com més aviat millor”, amb l’objectiu de millorar els percentatges de recollida selectiva a la comarca, ara estancada al 44% dels residus recollits.

El contracte de recollida als municipis del Pla de l’Estany, signat amb la Unió Temporal d’Empreses OHLA - IGFA Pla de l’Estany, suposa una inversió de gairebé 1 milió d’euros anuals per part del Consell Comarcal. Es va iniciar el març passat amb una vigència de quatre anys, amb l’opció de prorrogar-lo un any més.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text