Societat

Pla de l'Estany

El Consell del Pla de l’Estany fa una crida per recollir experiències de persones LGBTI

Ràdio Banyoles

Dimarts 17 de maig · 14:39

Amb motiu del Dia contra la LGBTIfòbia, s’ha engegat una campanya per recopilar experiències, tant positives com negatives, que es completarà amb sessions de sensibilització a diversos municipis.

Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, aquest dimarts 17 de maig s’ha iniciat una campanya per sensibilitzar al voltant de la diversitat sexual i de gènere. Fins al 31 d’aquest mes, l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal recollirà totes les experiències, positives i negatives, que han viscut les persones LGBTI de la comarca per la seva identitat sexual i de gènere. Les persones que hi vulguin participar ho poden fer omplint un formulari que s’ha habilitat a les webs dels ajuntaments de la comarca, així com a la del Consell Comarcal i la de l’àrea de Benestar Social.

Un cop recopilades totes aquestes vivències, el 10 de juny s’iniciarà la segona fase del projecte, que culminarà el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGBTI. Durant aquestes dues setmanes es faran sessions grupals, obertes a tota la població, a diferents municipis del Pla de l’Estany. En aquestes trobades es comentaran les experiències recollides i es reflexionarà sobre la diversitat de sexe i gènere, amb l’objectiu final d’escollir un missatge per ser compartit per sensibilitzar al voltant de la discriminació a l’orgull LGBTI.

La commemoració del Dia contra la LGBTIfòbia i el dia de l’orgull LGBTI al Pla de l’Estany també inclou la penjada de la bandera de l’arc de sant Martí a cada ajuntament, així com a la seu del Consell Comarcal.

Les diferents accions s’han presentat aquest dilluns a la Comissió LGBTI del Pla de l’Estany, formada per representants polítics, tècnics i del col·lectiu, que s’ha reunit per fer seguiment del Pla LGBTI de la comarca 2021-2025.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text