Comarcal

Pla de l'Estany

El Consell del Pla de l’Estany aprova dues mocions en el ple de comiat abans de les eleccions

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de maig 2023 · 14:01

S’ha aprovat una moció de suport als encausats en l’operació Judes i una altra en suport al dret de pensió de viudetat de les parelles estables.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha celebrat aquest dimecres el darrer ple ordinari abans de les eleccions municipals del 28-M. Entre els punts del ple, s’han aprovat dues mocions, presentades conjuntament pels diferents grups.

D’una banda, s’ha aprovat una moció en suport al dret de pensió de viudetat de les parelles estables, defensada pel grup d’ERC; i, per altra banda, s’ha aprovat, també per unanimitat, una segona moció en suport als encausats en l’Operació Judes i als represaliats de la societat civil independentista. En aquest cas, l’encarregat de defensar-la ha estat el portaveu de Sumem Banyoles - Amunt, Non Casadevall, que lamenta la criminalització que pateixen els diferents moviments independentistes i defensa la llibertat d’expressió i de manifestació com a formes legítimes de protesta.

El d’aquest dimecres ha sigut el darrer ple abans de les eleccions municipals de diumenge. Amb la configuració dels nous ajuntaments s’elegiran nous consellers comarcals, però abans de constituir el nou plenari comarcal, a mitjans de juliol, encara hi haurà un altre ple de tràmit, en què s’aprovarà l’acta d’aquest darrer ple. 

Non Casadevall s'ha acomiadat del plenari del Consell Comarcal.
Non Casadevall s'ha acomiadat del plenari del Consell Comarcal.

Comiat del conseller Non Casadevall

Non Casadevall, que continua com a membre de la llista de Sumem CUP Banyoles, però no en els primers llocs, s’ha acomiadat dels membres del plenari després de vuit anys com a conseller. Casadevall plega amb la “sensació agredolça que es podria haver fet alguna cosa més” durant aquests darrers quatre anys, però es mostra convençut que la CUP tornarà a tenir representació i altres companyes de la formació continuaran la seva tasca a l’ens comarcal. El portaveu de Sumem CUP ha destacat punts forts d’aquests quatre anys, com la gestió de les deixalles a la comarca; però també mancances, com la mobilitat sostenible o la gestió dels boscos o espais agraris.

Els portaveus de les diferents formacions han agraït la bona entesa amb el conseller, tot i algunes diferències apuntades per Junts. També ho ha fet el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, que ha fet extensiu l’agraïment a la resta de consellers que no continuaran, ja que no es presenten com a candidats o en els primers llocs a les pròximes eleccions. Castañer també ha fet balanç del mandat, complicat per la pandèmia o pel canvi en la gestió de les escombraries.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text