Residus, Reciclatge

Pla de l'Estany

El Consell declara oficialment desert el concurs per a les escombraries de la comarca, excepte a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimecres 8 de setembre 2021 · 14:04

La licitació per a la capital segueix endavant i l’ens comarcal busca un nou procés alternatiu el més àgil possible per a la resta de municipis.

El ple extraordinari del Consell Comarcal ha acordat oficialment declarar deserta la licitació del Lot 2 de la contractació conjunta esporàdica de la recollida de residus municipals dels municipis de la comarca excepte Banyoles. Cap empresa ha presentat oferta per dur a terme la recollida de residus conjunta a Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls.

Davant aquesta situació el president de l’ens, Francesc Castañer, ha explicat que el ple ha de declarar deserta aquesta part del concurs i obrir un expedient per buscar un nou procés alternatiu el més àgil possible.

El tràmit s’ha fet aquest dimarts per ple per majoria absoluta amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts. Sumem, a l’oposició, s’ha abstingut tal com va fer en la licitació reiterant que és una oportunitat perduda per fer “una gestió directa d’aquest servei a través d’una empresa de caràcter públic, sense benefici”.

El pressupost base de licitació de la contractació conjunta era de més de 2 milions d’euros anuals, dels quals 1,25 MEUR corresponen a Banyoles i més de 850.000 corresponien a la resta de la comarca. La contractació per Banyoles continua endavant perquè hi ha hagut tres empreses que han presentat oferta. El Consell està estudiant quina és la fórmula “més ràpida i amb més garanties legals i jurídiques” per evitar una nova licitació per als 10 municipis petits.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text