Turisme

Pla de l'Estany

El Consell Comarcal reedita les rutes de senderisme i BTT pels diferents municipis del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dijous 10 de juny · 14:34

Es tracta de la 4a edició de la guia, que s’ha tornat a editar per l’augment de visitants a la comarca arran de la pandèmia, amb dues rutes noves a Camós i Sant Miquel.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha presentat aquest dijous la quarta edició de la guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT per descobrir el Pla de l’Estany i els seus municipis a peu o amb bicicleta.

Es tracta de la quarta edició del llibret, que inclou 21 rutes de senderisme amb un total de 200 km de recorregut, i 12 rutes en bicicleta que transcorren per 250 km.

La consellera comarcal de Turisme, Teresa Castañer, ha detallat que amb la pandèmia s’ha notat un augment del turisme de proximitat a la comarca, i per això s’ha cregut convenient tornar a editar la guia, amb una oferta ampliada.

Com a novetats destacades, la nova guia inclou dues rutes noves a Camós i a Sant Miquel de Campmajor. La primera, de 3,5 km, proposa un recorregut a peu des de l’església de Santa Maria a l’església de Sant Vicenç de Camós. Pel que fa a la ruta de Sant Miquel, es tracta d’una volta a la Vall de Campmajor, també per fer a peu, però amb una dificultat més alta, amb un total de 47 km en 6 etapes diferents.

El conseller comarcal d’Economia i Promoció rural i alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà, ha detallat que aquesta recorre tota la vall de Campmajor i connecta amb altres rutes supramunicipals, regulant i ordenant les zones de pas.

Serrà també ha detallat que totes les rutes inclouen un mapa que es pot descarregar per mitjà d’un codi QR i tota la informació relativa al recorregut i a la seva dificultat. En aquest sentit, ha remarcat la importància de tenir en compte aquest factor a l’hora d’escollir una ruta o altra.

Totes les rutes estan senyalitzades, i també es poden consultar a la web turisme.plaestany.cat. Pel que fa als nous recorreguts, s’obriran pròximament.

Del nou llibret se n’han editat 3.000 exemplars que es poden trobar al Consell Comarcal, als diferents ajuntaments de la comarca i també se’n farà arribar als allotjaments turístics del Pla de l’Estany.

La iniciativa compta amb finançament de la Generalitat en el marc dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), i forma part del Pla de Reactivació Econòmica 2019 del Consell Comarcal.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text