Comarcal

Pla de l'Estany

El Consell Comarcal prorroga el pressupost del 2022, a l’espera de l’aprovació dels d’aquest any

Ràdio Banyoles

Dijous 26 de gener 2023 · 14:43

El ple de l’ens també ha aprovat l’encomana de gestió de la redacció del POUM de Serinyà i de la segona fase de la xarxa d’aigua de Sant Miquel.
El ple del Consell Comarcal s'ha celebrat aquest dimecres al vespre.
El ple del Consell Comarcal s'ha celebrat aquest dimecres al vespre.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat per ple aquest dimecres la pròrroga del pressupost del 2022, a l’espera de poder aprovar els d’aquest any. L’ens havia d’aprovar els números el mes de desembre, però per motius tècnics i de gestió el document s’ha anat retardant.

Mentrestant, i per poder continuar amb la gestió normal de les diferents àrees del Consell, s’han prorrogat els de l’any passat, amb un estat d’ingressos de 14.478.000 euros i 14.386.000 euros de despeses. El president comarcal, Francesc Castañer, no ha donat detalls del retard en l’aprovació del pressupost, i confia que tota la documentació estigui a punt per poder-los aprovar a principis de febrer.

POUM de Serinyà i xarxa d'aigua de Sant Miquel

El ple del Consell Comarcal també ha aprovat l’encomana de gestió de dues obres municipals. Es tracta de la redacció del POUM de Serinyà i la segona fase d’obres de la xarxa d’aigua de Sant Miquel. En aquest últim cas, a mitjans de novembre ja es va aprovar la delegació de competència del projecte, però s’ha hagut de tornar a fer el tràmit canviant-ne la denominació.

Nou regalament del servei de transport escolar

Finalment, el Consell Comarcal també ha aprovat el nou reglament de funcionament del servei comarcal de transport escolar, que regula i posa ordre a la normativa i el reglament intern que hi havia fins ara. L’aprovació s’ha fet amb l’abstenció del conseller de Sumem Banyoles, Non Casadevall, que ha criticat alguns dels articles com el referent al transport postobligatori, així com el fet que el document no inclogui cap alternativa de transport sostenible.

Esteba (ERC) substitueix la fins ara consellera Teresa Castañer.
Esteba (ERC) substitueix la fins ara consellera Teresa Castañer.

Àlex Esteba, nou conseller comarcal

En el ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany d’aquest dimecres també s’ha fet oficial la incorporació del regidor de Camós Àlex Esteba com a nou conseller comarcal. Esteba (ERC) substitueix la fins ara consellera Teresa Castañer, de Compromís per Cornellà - AM, que va renunciar al càrrec per motius personals.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text