Residus, Reciclatge · Comarcal

Pla de l'Estany

El Consell Comarcal ja pot pagar els més d’1,3 M€ pendents de l’antic servei de recollida de residus

Ràdio Banyoles

Dimecres 7 de desembre 2022 · 14:09

L’empresa adjudicatària, la UTE Urbaser Anfruns Garriga, va estar 15 mesos treballant sense contracte per cobrir el servei a tot el Pla de l’Estany.
El Consell Comarcat ha tancat definitivament el conflicte amb l'antiga empresa adjudicatària del servei de recollida de residus al Pla de l'Estany.
El Consell Comarcat ha tancat definitivament el conflicte amb l'antiga empresa adjudicatària del servei de recollida de residus al Pla de l'Estany.

El Consell Comarcal ha tancat definitivament el conflicte amb l’antiga empresa adjudicatària del servei de recollida de residus al Pla de l’Estany. Des del novembre de 2020 fins al mes de febrer del 2022, la UTE Urbaser Anfruns Garriga va haver de continuar oferint el servei de recollida de residus tot i haver caducat el contracte mentre es definia i s’adjudicava el nou model. Tot plegat enmig de deficiències en el servei de recollida, queixes dels veïns i manca de recursos, que partia d’una adjudicació mal dimensionada el 2016.

El cost efectiu dels treballs durant aquells 15 mesos va ser d’1.340.000 euros, que el Consell Comarcal no podia pagar a l’empresa perquè no s’havia signat cap contracte i no tenia cobertura legal per fer-ho. Després de mesos de tràmits burocràtics, consultes i informes jurídics, finalment el ple del Consell Comarcal ha aprovat definitivament la liquidació del deute.

El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha afirmat que això suposa un “tancament cordial d’un període que va ser molt difícil per la comarca”, recordant les deficiències del servei de recollida d’escombraries. Castañer també ha tingut paraules d’agraïment per l’empresa, que malgrat no cobrar va continuar oferint el servei.

Durant tot aquest temps els ajuntaments havien recaptat les taxes dels contribuents i havien transferit els diners al Consell, però faltava el dictamen positiu per poder-los pagar. Paral·lelament, també s’han liquidat amb l’empresa els deutes d’amortització de dos camions per valor de 180.000 euros.

El president de l’ens ha lamentat la situació i també ha reconegut que el servei que es podia prestar era totalment deficient per les necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, l’ens recorda que es treballava segons l’antic contracte, que tenia un valor de 800.000 euros anuals, mentre que actualment a la comarca el cost de la recollida de residus ascendeix als 2 milions d’euros l’any.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text