Policial

Pla de l'Estany

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany sol·licita a Interior més efectius i vehicles 4x4 dels Mossos d'Esquadra

Ràdio Banyoles

Divendres 8 d’octubre 2021 · 13:05

Els municipis han constatat que falten efectius de seguretat i vehicles tot terreny per arribar als punts més inaccessibles.

L’última reunió del consell d’alcaldes del Pla de l’Estany, que es va fer el 15 de setembre, va acordar per unanimitat demanar al Departament d’Interior un reforç dels recursos dels Mossos d’Esquadra a la comarca.

L'argument principal són les particularitats geogràfiques del territori i l'exigència de disposar de vehicles adaptats a aquestes condicions. Al Pla de l'Estany hi ha un seguit de municipis més muntanyosos amb boscos i camins rurals on la circulació de turismes és impossible. El conseller de Territori i Protecció civil, Àlex Terés, ha detallat que és indispensable disposar de vehicles 4x4, ja que de vegades els agents no han pogut ni tan sols arribar a les ubicacions on se'ls requeria en situacions d’emergència.

Terés, per exemple, ha explicat que quan s’ha anat a desarticular plantacions de marihuana a Vilademuls els agents hi han hagut d’arribar amb un tot terreny de l’Ajuntament.

Falta d’efectius

D’altra banda també es demanen més agents perquè es constata que el nombre d’habitants al Pla de l’Estany ja supera els 32.000 i l’actual dotació els Mossos és insuficient. Només Banyoles disposa de policia local i des de fa un temps a la resta de municipis s'han viscut situacions en què el nombre de mossos ha estat molt limitat. En aquest sentit, alguns alcaldes han posat de manifest que alguns serveis no s'han pogut dur a terme per manca de cotxes 4x4, però també per manca de patrulles. A més, actualment la comissaria dels Mossos acumula diverses baixes de llarga durada.

Aquesta setmana el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha dirigit una carta al conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, i al director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Jordi Martinoy, fent arribar la petició.

El Consell, però, també subratlla l’agraïment a la dedicació dels efectius a la comarca on, malgrat aquestes dificultats puntuals, ofereixen “el millor servei possible a la població”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text