Turisme

Pla de l'Estany

El Consell Comarcal actualitza la guia de BTT i senderisme amb tres noves rutes per Fontcoberta i Crespià

Ràdio Banyoles

Dimarts 12 de novembre 2019 · 13:17

Els llibrets, dels quals se n’han editat 6.000 exemplars, es poden trobar al Consell i a l’Oficina de Turisme, i incorporen els codis QR per descarregar els recorreguts.

 

La guia de rutes de senderisme, BTT i bicicleta que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany va editar fa dos anys, s’ha actualitzat aquest 2019 amb tres noves rutes de senderisme. Concretament, s’hi han afegit les rutes a peu de la platja d’Espolla, la de les fonts i el patrimoni de Vilavenut i el sender de llevant de Sant Miquel de la Roca.

 

En total, la guia proposa més de 200 km a peu i més de 250 km en bicicleta. La guia va tenir molt bona acollida a l’edició de 2017, exhaurint els 3.000 exemplars que se’n van editar i fent-ne una segona edició de 3.000 exemplars el 2018. Per això, ara se n’han editat 6.000 més, amb les noves actualitzacions.

 

El conseller d’Agricultura, Promoció rural i Economia, Oriol Serrà, ha explicat que la guia té com a objectiu potenciar el cicloturisme a la comarca i augmentar el turisme familiar i de natura.

 

Rutes per tots els municipis

 

El llibret inclou en total 22 rutes de senderisme i 12 de bicicleta i BTT, amb propostes de diferents nivells pels 11 municipis de la comarca. Pel que fa a les noves rutes, la de la platja d’Espolla té un recorregut d’1 km des de la platja fins a Roca Foradada; la de les fonts de Vilavenut té una distància d’11 km que transcorren per diverses fonts i elements patrimonials d’interès d’aquest nucli de Fontcoberta; i la del sender de llevant de Sant Miquel de la Roca comprèn un recorregut circular d’uns 4 km des de la plaça de l’església de Santa Eulàlia de Crespià i passant per diferents ermites com la de Sant Miquel de Roca.

 

Cada ruta inclou un dibuix detallat de l’itinerari, els punts d’interès i la dificultat, a més d’un codi QR per accedir a la informació a través del telèfon mòbil.

 

La guia de rutes de senderisme, BTT i bicicleta del Consell Comarcal es pot trobar al mateix ens i a l’Oficina de Turisme de l’Estany. També se’n faran arribar exemplars als diferents ajuntaments i als allotjaments turístics de la comarca.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text