Sanitat, Salut

Banyoles

El confinament comarcal s’aixecarà dilluns vinent per a les bombolles de convivència

Ràdio Banyoles

Dijous 11 de març · 13:59

El comerç fins a 800 m2 podrà obrir tota la setmana però es manté la franja d'obertura de bars i restaurants fins a les 5 de la tarda.

El confinament comarcal s'aixecarà dilluns que ve, dia 15 de març. A partir d'aquest dia, per tant, estarà autoritzada la mobilitat per tot Catalunya, una mesura que no s’aplicava des del mes d’octubre. És el principal canvi de les mesures aprovades pel Procicat i que ha anunciat el govern. Concretament, es manté el perímetre comarcal però es permet la mobilitat exclusivament amb bombolla de convivència. La consellera de Salut, Alba Vergés, detallava que l’ampliació de la mobilitat es podrà fer en grups bombolla sense trencar les mesures amb altres grups de convivència.

Una altra de les novetats és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana. Serà així a partir del dia 15. Fins ara, els caps de setmana només podien obrir els comerços considerats essencials. Pel que fa a la restauració, es mantindrà l'horari actual d'obertura de bars i restaurants, que podran atendre clients en els locals entre les 7.30 i les 17 hores.

En l'àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys. A més, es permet l'assistència de públic a les competicions esportives amb seient preassignat, excepte les estatals i internacionals.

Trobades de 6 i 4 persones

També s'hi han decidit les restriccions que s'aplicaran a la interacció social: les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només poden fer-se en espais públics. Si són en espais públics tancats, interiors, s'han de fer amb un màxim de quatre persones. Si són en espais públics oberts, exteriors, el límit s'amplia fins a sis persones. Als domicilis particulars no s'hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència.

Aquesta nova resolució té una durada de 14 dies, però Vergés ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d'aquesta data.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text