Música

Banyoles

El concert d’Irene Reig Trio enceta dissabte la programació musical del primer semestre a l’Auditori

Ràdio Banyoles

Dijous 19 de gener · 14:54

La compositora i saxofonista és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz.

La saxofonista Irene Reig serà l’encarregada d’obrir aquest dissabte la programació cultural de Joventuts Musicals de Banyoles de gener a juny a l’Auditori de l’Ateneu. La música i compositora pujarà a l’escenari per presentar el seu àlbum ‘Mira’ (The Canges Music, 2021) en format trio juntament amb el contrabaixista Pau Sala i el bateria Carlos Falanga.

‘Mira’ és un treball amb vuit composicions, des de peces pròpies a reinterpretacions de Duke Ellington i Richards Rodgers en clau contemporània i amb arranjaments de jazz carregats d’energia i personalitat. A més, amb l’absència d’un instrument harmònic, és un projecte que dona llibertat i un ampli ventall de possibilitats en el directe, transportant el públic a un ambient de jam.

Instrumentista de jazz des dels 15 anys

Irene Reig va endinsar-se en el món del jazz a 15 anys i des de llavors ha format part de diferents formacions, ha gravat una desena d’àlbums i ha tocat en diferents escenaris d’arreu. Formada a l’ESMUC, va cursar un màster d’Interpretació tutelat per Ferdinand Povel a Amsterdam, i també ha gaudit d’una beca per estudiar a Philadelphia amb el prestigiós saxofonista i director de la Vanguard Jazz Orchestra, Dick Oatts.

Actualment, és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz i gaudeix ja d'una dilatada trajectòria inundada de referències. El seu primer disc com a líder, ‘Views’ (DiscMedi/Blau, 2017), va ser enregistrat en format quintet i està compost per temes propis amb referències a Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, tres ciutats on ha viscut. Els seus dos següents discos són com a líder de l'octet The Bop Collective: el primer porta el nom de la banda ‘The Bop Collective’ (DiscMedi/Blau, 2018) i el segon es titula ‘Iapsis’ (The Changes, 2019).

Les entrades per al concert de dissabte a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (20 h) tenen un preu de 10 € i es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text