Piragüisme

Banyoles

El CNB, protagonista en el retorn de la selecció catalana de piragüisme

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de juliol · 13:21

Tres palistes i el tècnic han participat en la Regata Internacional de Sanabria competint per la Federació Catalana amb dues embarcacions que han acabat en 6a i 7a posició.
F: CN Banyoles
F: CN Banyoles

Aquest diumenge s’ha disputat la 58a Regata Internacional de Sanabria, a Castella i Lleó, que ha estat l’escenari del retorn a la competició de la selecció catalana de piragüisme en una prova d’aigües tranquil·les. La Federació Catalana de Piragüisme hi ha desplaçat dues embarcacions de K4, una masculina i una altra de femenina, amb una bona representació del Club Natació Banyoles.

Irma Julià ha format part del bot femení, junt amb Andrea Agüera (Sicoris Club), Esther Campanales i Laia Mirabete (CP Castelldefels). I els banyolins Arnau Gràcia i Pol Busquets han conformat el bot masculí acompanyats de Fernando Tabernero (CP Castelldefels) i Eric Gilart. La també banyolina Aurora Figueras havia de ser al bot femení, però ha sigut baixa d’última hora.

El tècnic de la federació ha estat l’entrenador de la secció banyolina, Albert Corominas. Coro ha recordat que feia més de 15 anys que Catalunya no competia en una prova internacional d’aquestes característiques i ha destacat el paper dels banyolins a les embarcacions.

L’embarcació catalana femenina va acabar en 6a posició i la masculina en la 7a plaça d’una competició que comptava amb representants de diverses comunitats autònomes i també embarcacions internacionals de diversos països europeus. Pel tècnic no és el millor resultat que podien obtenir, però es mostra molt satisfet amb l’experiència.

F: CN Banyoles
F: CN Banyoles

Instaurar la selecció catalana

La prova de Sanabria ha servit per començar a reiniciar el programa de tecnificació i representació de la selecció catalana. L’objectiu a partir de la temporada vinent és establir un rànquing català a partir dels resultats dels tres campionats de Catalunya que es fan durant l’any per compondre bots i prendre part en proves internacionals.

La pròxima cita de la secció banyolina serà el Campionat d’Espanya esprint per a cadets i infantils a Trasona, el proper cap de setmana, i l’estatal sprint en modalitat olímpica pels juvenils i sèniors a Verducido l’últim cap de setmana de juliol.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text