Cinema

Cornellà del Terri

El Cinema Truffaut projecta “El Perdut” de Christophe Farnarier, protagonitzat per Adri Miserachs

Ràdio Banyoles

Dimarts 29 de novembre 2016 · 12:16

El film, amb diversos premis, explica la història d’un home que desapareix durant anys a les muntanyes del Ripollès.

 

El director marsellès establert des de fa anys a Cornellà del Terri Chirstophe Farnarier presenta aquest dimarts al Cinema Truffaut de Girona la seva darrera pel·lícula “El Perdut”. El film està basat en un fet real, l’experiència d’un home normal i corrent que un dia es va endinsar a les muntanyes per no tornar mai més. Farnarier aborda els fets amb curiositat, amb paciència, amb comprensió, i retrata el personatge duent a terme els actes més quotidians. Un film sense diàlegs protagonitzat per un únic personatge que interpreta Adri Miserachs, un banyolí que fa d’actor per primera vegada.

 

Christophe Farnarier ha explicat en una entrevista a aquesta emissora que el projecte està inspirat en un assaig de Thoreu sobre l’experiència d’una persona que viu 2 anys en el bosc i el cas real que havia passat a Andalusia. El director ho ha traslladat al Ripollès i assegura que també és una reflexió sobre com la societat actual es relaciona amb el món que l’envolta.

 

La pel·lícula es va rodar durant tot un any, i l’entorn va canviant segons cada estació. Per Farnarier el paisatge és el segon personatge del film i també ha elogiat la naturalitat que transmet Adri Miserachs amb el seu treball.

 

La tercera pel·lícula de Farnarier

 

Aquest és el tercer llargmetratge després de “El somni” (2008) i “La primavera” (2012) i pel director és una continuació en l’estil i el què s’explica, però tocant per primera vegada la ficció. “El Perdut” ha tingut una molt bona rebuda per part de la crítica i el públic en els llocs on s’ha projectat. El mes de maig es va presentar al Festival de Cinema de Màlaga, un dels més prestigiosos de l’estat, i va obtenir el premi a millor pel·lícula, millor director i millor actor en la secció Zonazine. També s’ha presentat per diverses sales de França. Christophe Farnarier s’ha mostrat molt content pel reconeixement i la bona rebuda que està tenint el film.

 

“El Perdut” és una producció de DDM Visual, Les films du present i Pantalla Partida amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. El Cinema Truffaut fa la preestrena aquest dimarts a les 10 de la nit en el marc del festival Temporada Alta i a partir de divendres es projectarà a la cartellera de la sala gironina les properes setmanes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text