Societat

Banyoles

El Centre Excursionista de Banyoles elegeix per primera vegada tres dones al capdavant de la junta directiva

Ràdio Banyoles

Divendres 19 de novembre 2021 · 14:47

Raquel López, Marina Gubau i Judit Collell alternaran els càrrecs de presidenta i vicepresidentes per posar en valor la figura de les dones en el muntanyisme.

El Centre Excursionista de Banyoles (CEB) ha renovat aquest estiu la junta directiva que encapçalarà una de les entitats amb més socis i sòcies del Pla de l’Estany els pròxims sis anys. Per primera vegada en els gairebé 70 anys d’història del Centre s’han designat tres dones al capdavant de l’entitat. Raquel López, Marina Gubau i Judit Collell s’alternaran cada dos anys els càrrecs de presidenta i vicepresidentes. López ha destacat que amb aquesta acció volen “posar en valor la figura de les dones en el món del muntanyisme”.

La junta es completa amb Lluís Pagès (secretari), Joan Surroca (tresorer) i com a vocals Carles Puigdevall, Albert Puigdevall, Ramon Pou, Lluís Bosch, Jordi Serradell, Albert Mumbrú, Albert Corominas, Laura Rodríguez i Lluís Marcé.

Als 14 membres de la nova junta els uneix l’estima a l’entitat i per sobre de tot la creença en els valors de l'excursionisme. En aquesta línia han dissenyat una sèrie d’objectius que volen assolir treballant de manera assembleària i per comissions amb els i les membres de les onze seccions que té l’entitat. Les diferents propostes s’engloben en tres grans objectius principals: donar més obertura i promoció del CEB, potenciar espais de formació en muntanyisme i incentivar la relació de l’entitat amb infants i joves.

Gairebé un miler de socis

L’última actualització xifra el total de socis i sòcies del Centre Excursionista de Banyoles en 983 persones, mantenint-se com una de les entitats amb més participació de la comarca i com a punt de trobada transversal dels amants de l’excursionisme en tots els seus vessants. La nova junta aposta per agilitzar la comunicació interna amb les diferents seccions i presentar una programació trimestral.

Propostes per a tots els públics

Amb el nou curs l’entitat ha potenciat les activitats relacionades amb la muntanya i les arts. Pels mesos que venen, fins al març, s’han programat més de 25 activitats de les diferents seccions obertes a tots els públics. Inclouen sortides amb família, excursionisme clàssic, neteja de camins i corriols, curses de muntanya, aplecs i també projeccions de documentals, entre altres.

Una de les novetats de l’inici de temporada per ampliar l’oferta formativa, el curs d’iniciació a l’escalada, pràcticament ha exhaurit places i també s’ofereix un curs adaptat a infants i joves com a extraescolar.

Les inscripcions a l’àmplia oferta del Centre Excursionista es poden fer a través del web de l’entitat i en horari de secretaria, els dilluns, dimecres i divendres de 19 h a 21 h al telèfon 972 57 52 12. I per a més informació es pot enviar un correu a centreexbanyoles@gmail.com.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text