Sanitat, Salut

El CAP de Banyoles nota la incidència de les festes de Nadal, però els circuits de rastreig “funcionen bé”

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 11:29

El risc de rebrot al Pla de l’Estany s’ha més que doblat els darrers dies, situant-se a 829 punts, i la velocitat de transmissió és de gairebé 2 punts, la més alta de Catalunya.
F: Gràfic estret de dadescovid.cat.
F: Gràfic estret de dadescovid.cat.

L’augment de contagis arran de les festes de Nadal es comença a notar al Pla de l’Estany, amb un repunt de les dades. Concretament, el risc de rebrot se situa actualment a 829 punts, segons les dades de Salut, més del doble de la setmana anterior, quan la xifra se situava a 395. Pel que fa a la velocitat de transmissió, també ha pujat considerablement. En dades de l’11 al 17 de desembre la velocitat de transmissió (Rt) se situa a 1,92 punts, essent la comarca amb la xifra més alta de Catalunya.

Aquesta incidència s’ha notat al CAP de Banyoles, on els darrers dies ha augmentat el nombre de proves per detectar positius. L’adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Primària, Marta de la Barrera, ha detallat que, tot i l’augment de contagis, els circuits de rastreig estan “funcionant bé”, però demana als ciutadans que no abaixin la guàrdia i continuïn fent correctament les mesures de seguretat.

Quan es diagnostica un positiu, ràpidament s’activa el gestor Covid per fer el rastreig de contactes estrets. Aquests, també s’han de fer la prova, i De la Barrera recorda que és important complir el confinament de deu dies tant si surten positiu com negatius, i des del CAP es fa un seguiment d’aquests contactes.

A banda del circuit de gestió de la Covid, al CAP Banyoles continua funcionant, paral·lelament, l’atenció a les urgències de casos no Covid, de forma separada.

A Banyoles, les dades també es mantenen altes, amb un risc de rebrot de 462 i una velocitat de transmissió d’1,27. En dades de Salut, de l’11 al 17 de gener es van detectar 36 positius, una xifra similar a la de la setmana anterior.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text