Societat

Banyoles

El banyolí Sergi Unanue es converteix en el primer a creuar tot Europa amb una bici de bambú

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de novembre · 14:27

Ha completat la travessia de més de 7.000 km en 142 dies, de Tarifa a Noruega, per conscienciar sobre el canvi climàtic.
F: @losviajesdewalliver
F: @losviajesdewalliver

El periodista de viatges i aventures banyolí Sergi Unanue va completar a principis dels mes d’octubre la travessa d’Europa en bicicleta de bambú arribant fins al punt més septentrional de l’Europa continental, el Cap Nord, a Noruega. El 25 de maig va començar a pedalar des de Punta de Tarifa, el punt més meridional del continent, i després de 142 dies ha completat 7.094 km. Unanue s’ha convertit així en la primera persona a fer aquest recorregut en un vehicle d’aquestes característiques.

Un doble objectiu

En una entrevista a aquesta emissora, el banyolí ha explicat que l’objectiu de l’expedició ha estat conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic i promoure maneres més sostenibles per a moure’s. A més, Unanue ha reconegut que també era un repte a nivell personal i del qual ha acabat aprenent molt.

F: @losviajesdewalliver
F: @losviajesdewalliver

L’itinerari es va haver de modificar en passar per l’estat francès, Bèlgica, Alemanya i Luxemburg a causa de les fortes inundacions en què van morir 242 persones, un desastre natural sense precedents. Pocs dies després, es registraven temperatures rècord a tot el continent, i fins i tot a Groenlàndia plovia per primer cop d’ençà del començament dels registres. L’escalfament global s’ha fet palès en tot el recorregut. També per Noruega, on Unanue ha pogut observar que la neu i el fred han arribat molt més tard.

El periodista ha explicat que ha estat una aventura “més difícil del que esperava” i que les condicions han estat més dures de les que preveia. Unanue subratlla que quan hi ha molt d’esforç “la recompensa acostuma a ser més bonica”.

A principis del 2020 el periodista va completar, juntament amb Dani Benedicto, la travessa de l’Himàlaia a peu sense assistència, recorrent més de 1.700 km en 99 dies pels camins més alts del planeta.

Unanue, que s’ha agafat unes setmanes de descans, ha relatat els seus viatges a les xarxes socials amb el nom de ‘Los Viajes de Walliver’, sobretot a YouTube, Twitch i Instagram. La sèrie-documentari d’aquesta aventura es publica setmanalment al canal de YouTube per capítols.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text