Societat

Banyoles

El banyolí Miquel Casadevall crea una app per geolocalitzar i recordar persones estimades que han mort

Ràdio Banyoles

Dimecres 13 d’octubre 2021 · 14:19

L’aplicació, disponible per a tota mena de dispositius mòbils, també permet ubicar santuaris, oratoris, cementiris o altres punts d’interès.

L’App Re-cordis permet situar en un mapa la localització exacta del lloc on va morir una persona estimada i que volem que sigui recordada. L’aplicació està pensada tant pels familiars o amics dels difunts com per a totes aquelles persones que volen homenatjar famosos que han esdevingut icones de les seves vides. També permet pujar informació sobre les persones difuntes, geolocalitzar el lloc on van morir i afegir-hi imatges, biografia i àudio.

El seu creador, el banyolí Miquel Casadevall, ha explicat que la idea va néixer de les ofrenes en punts de carretera on ha mort algun ésser estimat per accident. Amb l’app Re-cordis, l’homenatge queda registrat virtualment i perdura en el temps, alhora que pot ser visitat per altres usuaris. També permet registrar aquells punts d’interès que queden lluny de casa, però no en l’oblit.

Re-cordis prové del mot llatí ‘recordare’, que vol dir tornar al cor. És una aplicació gratuïta, tot i que també ofereix la possibilitat de fer ofrenes virtuals, adquirint flors, espelmes, encens o bols de fruita o arròs, que en aquest cas són de pagament a un preu simbòlic de 0,99 euros. L’objectiu és difondre la cultura de la mort i de record als éssers estimats, molt arrelada en alguns països, però que aquí sovint és un tema tabú.

Re-cordis es pot descarregar gratuïtament des de qualsevol dispositiu mòbil. Està disponible per a Android i IOS en cinc idiomes: català, castellà, portuguès, anglès i xinès.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text