Música

Banyoles

El banyolí Daura Mangara presenta el seu nou disc “Poesia per Bandits”

Ràdio Banyoles

Dijous 26 de març 2020 · 13:13

El nou treball s’havia d’estrenar aquest divendres a l’Auditori de Girona, un concert que s’ha posposat per la situació sanitària actual. Mangara també ha publicat un videoclip de la cançó “Murs” que ja porta 1.000 reproduccions a Youtube.

 

 

El raper Daura Mangara és un poeta afrobanyolí, immigrant de segona generació, fruit de dues cultures i dues maneres d’entendre el món. De petit, va viure episodis violents a casa i prejudicis racials al carrer. Un seguit de males decisions van dur-lo a passar una temporada a la presó, on la música i el rap li van oferir refugi i una taula de salvació.

 

El banyolí presenta, ara, el seu nou disc discogràfic, “Poesia per Bandits”. Un treball en el qual explora temes com la seva etapa presidiària, la discriminació racial; però també universals com la nostàlgia i l’amor.

 

Mangara ha explicat que va iniciar aquest projecte en solitari escrivint les seves cançons, però que el disc ha agafat una altra dimensió quan ha deixat “entreoberta la porta” dels seus sentiments a altres persones. En aquest sentit, agraeix la col·laboració d’artistes com Pau Brugada o Vic Moliner; així com del tècnic Panxi Badí, entre d’altres.

 

La presentació, posposada

 

Daura Mangara havia de presentar aquest nou treball aquest divendres a l’Auditori de Girona. La situació de pandèmia pel coronavirus, però, ha obligat a posposar el concert, que encara no té nova data.

 

A l’actuació de presentació, Mangara comptarà la col·laboració d’artistes també locals: Pau Brugada, a la guitarra solista i veus, Maria de Palol, al violoncel; i Oriol Pujolràs a la bateria.

 

“Murs”, avançament i videoclip

 

Aquesta setmana, el raper banyolí ha estrenat un primer tastet d’aquest nou disc. Es tracta de la cançó “Murs” que compta, precisament, amb la col·laboració de Pau Brugada.

 

El vídeo, realitzat per la productora banyolina L’upuntvuit, es pot veure al canal de Youtube de Daura Mangara i ja compta amb més de 1.000 reproduccions, en només quatre dies.

 

“Negre de merda”, en obert

 

Per altra banda, des que ha entrat en vigor el confinament de la població, la productora Un Capricho de Producciones ofereix en obert el documental “Negre de merda” (2018), que explica l’experiència de Daura Mangara a la presó i la seva vida entre dues cultures. El film, dirigit per Manel Serrat, es va emportar el premi del Públic i Jurat al Festival In-edit de documentals musicals.

 

“Negre de merda” es pot veure al portal de Vimeo d’Un Capricho de Producciones.

 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text