Música

Banyoles

El 28è festival FEM Jazz de Banyoles torna a l’espai de la Muralla en el format habitual

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de maig · 14:55

La programació, que creix en representació local, inclou els concerts de Miguel-Bayer-Lai, Trio Nilo, 97onzas, batalla de Big Bands amb Ivan González i Víctor Carrascosa Quartet, entre altres.

El Festival d’Emergències Musicals FEM Jazz de Banyoles arriba enguany a la 28a edició recuperant el format prepandèmia i amb la majoria de propostes centralitzades a l’espai de la Muralla. Des del divendres 27 de maig i fins al diumenge 29 s’han programat una quinzena de propostes amb l’objectiu d’omplir la ciutat de jazz en diferents estils i formats.

La guitarrista Amidea Clotet serà l’encarregada d’obrir les activitats a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina. Les propostes continuaran, ja a la Muralla, amb una jam session coordinada pels saxofonistes banyolins David Llop i Martí Cabarrocas; i el també banyolí Lluís Cardenal tancarà les propostes de la primera jornada amb una sessió de música punxada.

Dissabte les propostes inclouen un dinar popular a la Muralla seguit d’una xerrada sobre el jazz a Catalunya i Banyoles durant la Segona República, el concert de Trio Nilo i, ja a la nit, la proposta osonenca i banyolina 97onzas i Saikel Deejay. També dissabte, l’Auditori acollirà l’única proposta de pagament del festival, el concert de Cristina Miquel, Marcel·lí Bayer i Clara Lai. El president del Taller de Música de Banyoles, Isidre Palmada, ha explicat que es tracta d’una proposta inèdita que s’emmarca en Els Millors Festivals, una iniciativa que busca reivindicar la tasca dels festivals petits com a altaveus de joves talents.

La programació de diumenge inclou les propostes familiars, seguint el format habitual de Pícnic Jazz. Arrencaran a les 11 h i inclouen les propostes dels locals La Dona del Sac, espai de joc, batalla de big bands amb Ivan González, la proposta també local d'Els Benítez, amb Toni Pujol, un dels impulsors del Festival, i tancarà la programació el jove trompetista Víctor Carrascosa en format quartet.

Isidre Palmada ha remarcat la qualitat de les propostes, que enguany inclouen més representació local que mai.

A la presentació del FEMJazz, que ha tingut lloc aquest divendres a la Muralla, el regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que es tracta d’un festival referent que complementa la programació cultural de la ciutat omplint-la de jazz de qualitat.

La programació completa i els horaris del 28è FEM Jazz de Banyoles es pot consultar a www.femjazz.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text