Secundària · Equipaments

Banyoles

Educació invertirà 568.000 euros en la millora dels aïllaments tèrmics a l’Institut Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimecres 7 de desembre 2022 · 14:14

És un dels quaranta centres educatius de les comarques gironines en els quals el departament destinarà una partida de 13 milions d’euros per millorar-ne l’eficiència energètica.
A l'institut Pla de l'Estany es destinarà una partida de 568.292 euros que servirà per a la millora dels envolupants.
A l'institut Pla de l'Estany es destinarà una partida de 568.292 euros que servirà per a la millora dels envolupants.

El Departament d'Educació destinarà pràcticament 13 milions d’euros per millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de més de quaranta centres educatius de les comarques gironines, entre ells l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles. Les obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU, que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

Concretament, a l’Institut Pla de l’Estany es destinarà una partida de 568.292 euros que servirà per a la millora dels envolupants. Es tracta dels elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. Inclouen la façana, les finestres, les portes o el sostre, entre d’altres. L’objectiu de les obres és aconseguir un bon aïllament de l’edifici que en millori l’eficiència energètica i en redueixi les despeses per fuga de temperatura.

L’Institut Pla de l’Estany ha complert aquest any un quart de segle, però l’edifici original és més antic, ja que anteriorment havia acollit l’escola d’educació primària Verge del Remei.

En total, a les comarques gironines aquests fons europeus permetran dur a terme actuacions d’estalvi energètic en 42 centres educatius. A banda d’obres de millora dels envolupants, en alguns centres també es faran actuacions de substitució de la calefacció per altres sistemes més eficients energèticament.

Educació ja duu a terme anualment aquestes millores, però la inversió finançada amb els Fons Europeus permetrà fer en un any el què a través de les inversions ordinàries del Departament s’ha dut a terme en els 7 anys anteriors per aquest concepte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text