Equipaments · Educació

Serinyà

Educació inclourà l’ampliació de l’escola de Serinyà al pròxim Pla econòmic financer

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de juny 2022 · 14:07

El conseller Cambray va fer la setmana passada una visita al centre, que amb una matrícula de 113 alumnes fa temps que ha quedat petit.
F: Ajuntament de Serinyà
F: Ajuntament de Serinyà

En el marc de la seva visita al Pla de l’Estany, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar dijous passat que el departament d’Educació inclourà al Pla econòmic i financer de la Generalitat la construcció del nou edifici de l’escola Bora Gran de Serinyà. D’aquesta manera, es posaran a disposició els recursos necessaris per fer possible l’ampliació, llargament reivindicada.

El conseller va visitar les instal·lacions del centre dijous al matí, just abans d’assistir a la inauguració de l’ampliació de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles. Prèviament, es va reunir amb l’alcalde, Josep Antoni Ramon, que ha parlat de visita “històrica”, ja que des de la primera ampliació del centre, cap conseller havia visitat les instal·lacions. Una visita que, segons afirma, ha servit per fer palesa aquesta manca d’espais que s’arrossega des de fa temps.

La previsió és que l’ampliació de l’escola es faci pel costat del pavelló, perdent el pàrquing que hi ha actualment. La idea és que allà s’hi construeixi un nou edifici on ubicar els serveis centrals i les aules de primària, mentre que l’edifici actual quedaria per a infantil. D’aquesta manera, es podran retirar els barracons que en l'actualitat ocupen el pati.

Amb l’acord actual el departament es compromet a encarregar el projecte a Infraestructures perquè el liciti, encara sense terminis. L’anunci del conseller és el tret de sortida al procés previ a la construcció, que l’alcalde confia que no s’aturi i sigui una realitat ben aviat.

L’Ajuntament de Serinyà va aprovar fa uns mesos per ple la cessió dels terrenys contigus a l’escola per tal de fer possible l’ampliació.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text