Religió

Banyoles

Editen per primer cop un Calendari de les Religions de Banyoles per difondre la diversitat religiosa a la ciutat

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener 2021 · 11:08

Integra les principals festivitats de les tres religions majoritàries i es completarà amb un documental i una campanya de sensibilització.

Entitats religioses que disposen de temple de culte a Banyoles han editat per primera vegada el Calendari de les Religions de la ciutat. És una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, juntament amb el programa ICI de ‘la Caixa’, que han unit esforços per incorporar la perspectiva religiosa en el treball comunitari amb l’objectiu de crear i enfortir els llaços entre les diferents confessions.

En concret, han col·laborat en la iniciativa la parròquia de Banyoles, representada per la Congregació de les Butinyanes, la mesquita Nur dels banyolins d’origen subsaharià, la Mesquita Houda dels banyolins d’origen marroquí i el temple Fe, Esperança i Amor (FEAM) del protestantisme evangèlic. En el calendari es difonen les principals festivitats de les religions catòlica, protestant i l’islam.

F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat l’objectiu de la iniciativa de fer pedagogia del fet religiós i difondre la diversitat religiosa que hi ha a la ciutat, des dels punts en comú més enllà de les diferències i matisos.

La diversitat ets tu

La iniciativa s’emmarca en la campanya comarcal ‘La diversitat ets tu’, enguany centrada en la diversitat religiosa. Paral·lelament, s’ha engegat un treball comunitari amb la presència de les confessions religioses que tenen un temple a Banyoles, amb l’objectiu d’anar desplegant projectes per potenciar la concòrdia i la convivència. Entre altres, està previst que al llarg d’aquest any se celebri la Setmana de les Religions, per promoure el coneixement dels diferents temples i religions.

Elaboració d’un documental

Per altra banda, s’ha iniciat l’elaboració d’un documental on les diferents comunitats de la ciutat explicaran la manera d’entendre el món des de la seva religió amb l’objectiu que es converteixi en una eina pedagògica important per acostar la riquesa de la diversitat religiosa.

A la roda de premsa de presentació del Calendari, representants de les diferents confessions religioses han expressat l’objectiu d’establir ponts de diàleg, des del respecte i desmuntant prejudicis.

El Calendari de les Religions es distribuirà principalment a través de les comunitats religioses, entitats socials i centres educatius de Banyoles i comarca, així com a través dels ajuntaments del Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text