Piragüisme

Banyoles

Dues medalles i 12a posició pels palistes del CNB al Campionat d’Espanya d’Hivern de piragüisme

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de març · 13:53

David Darné ha aconseguit el bronze sub-23 i Albert Corominas, la plata en veterans, en una competició amb més de 1.200 esportistes.

Sevilla ha acollit aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya d’Hivern d’esprint olímpic de piragüisme. El riu Guadalquivir ha sigut la pista de competició per a uns 1.200 esportistes participants de més d’un centenar de clubs en la cita que obre el calendari estatal de la temporada.

La secció de piragüisme del Club Natació Banyoles hi ha desplaçat una dotzena de palistes i ha aconseguit dues medalles. Han estat un bronze per David Darné, en K1 home sub-23; i una medalla de plata per Albert Corominas en K1 veterà (40-44). La sènior Laia Pèlachs s’ha quedat a les portes del podi (4a) i la sub-23 Laura Serra ha sigut 7a.

L’entrenador de la secció, Albert Corominas, destaca, en primer lloc, el podi de David Darné perquè suposa una injecció de moral per un esportista molt jove que, després de males experiències a l’elit, ha tornat a recuperar el somriure competint i ha rebut en tot moment el suport de l’equip.

Pel tècnic, el balanç de la competició per la secció és bo, encara que en alguns dels casos el dia de la prova la sort no va acompanyar i no van aconseguir els resultats esperats. Amb tot, Coro assegura que l’experiència del grup a Sevilla serveix per encarar amb bon peu l’inici de temporada estatal. Combinaran la pista amb la llarga distància i l’objectiu de la majoria dels banyolins en el calendari estatal és el Campionat d’Espanya de Marató que es farà a l’Estany de Banyoles el 17 i 18 de juny.

El tècnic de la secció també ha volgut posar en valor les hores i el sacrifici que no es veuen per afrontar competicions com les de Sevilla. Subratlla detalls com les 13 hores de cotxe d’anada i 13 de tornada, arribant a les 4 de la matinada a Banyoles, sacrificant hores i dies de feina o d’estudi per competir, a vegades sense recompensa en forma de resultat. Tot plegat, aspectes que formen part de l’esport no professional i que també es treballen en l’etapa de formació de la secció.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text