Patrimoni

Banyoles

Diumenge es reprèn el cicle Conèixer el Pla de l’Estany amb una ruta que resseguirà el Rec Major de Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 8 d’octubre 2021 · 13:23

El Centre d’Estudis Comarcals recupera una de seves les activitats de referència amb un calendari mensual durant tot el curs.
F: Centre d'Estudis Comarcals
F: Centre d'Estudis Comarcals

En la línia de la recuperació general de les propostes presencials de tota mena, aquest diumenge l’agenda d’activitats de la comarca tornarà a tenir un dels clàssics dels últims anys: Conèixer el Pla de l’Estany. El Centre d’Estudis Comarcals ha programat la primera sortida després d’haver d’interrompre el cicle per la pandèmia i s’ha escollit el Rec Major de Banyoles

Una de les responsables de l’activitat, Elisabet Saus, ha explicat que es farà un recorregut pel rec i els seus molins, començant per La Farga d’Aram i desfent el curs de l’aigua. La proposta es fa coincidint amb la posada en valor del Rec Major que ha culminat fa poc l’Ajuntament de Banyoles.

La ruta visitarà alguns elements destacats com La Farga, Mas Riera i el Molí de Can Boada. El punt de trobada d’aquesta activitat serà La Farga d’Aram a un quart de deu del matí i cal inscripció prèvia al web del Centre d’Estudis Comarcals.

Calendari de sortides mensuals

Amb la de diumenge el Centre d’Estudis recupera el cicle, que proposa una sortida cada segon diumenge de mes fins al maig. Pel novembre i el desembre es recuperaran dues sortides, en aquest cas fora de la comarca, que ja estaven previstes el 2020 i es van anul·lar per la pandèmia. Seran visites a la Vall de la Ribera de Sant Aniol, el novembre, i a Biert, el desembre, totes dues guiades per Ernest Costa.

A partir del gener també es faran sortides a Vilademuls, Serinyà, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Fontcoberta.

El Cicle Conèixer el Pla de l’Estany es va engegar l’any 1999 de la mà d’un grup de persones interessades a fer conèixer la diversitat de paratges naturals i d’elements arquitectònics de la comarca. L’activitat, vinculada al Centre d’Estudis i al Centre Excursionista de Banyoles, ha tingut diversos responsables i s’ha anat desenvolupant des d’aleshores amb alguns parèntesis.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text