Successos

Banyoles

Detenen un home a Banyoles per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba al llarg de dos anys

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de novembre · 14:11

El detingut no és veí de la ciutat i un dels avisos va provocar que es desallotgessin els jutjats de Santiago de Compostel·la a l'octubre.

La Policia Nacional ha detingut un home a Banyoles per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba entre el 2020 i el 2022. Segons informa aquest dilluns el cos en un comunicat, per evitar que l'atrapessin, el detingut trucava des de diferents localitats de l'estat espanyol, o fins i tot des de l'estranger, i utilitzava diferents telèfons.

Segons la investigació, que portava per títol ‘Operació Bell’, les trucades arribaven tant a ciutadans com a entitats públiques i privades de diversos municipis. Amb els avisos, provocava que s'activessin els serveis d'emergències i les unitats policials de les ciutats. El detingut no ha tingut un domicili fix els últims anys però, arran de la investigació, els agents el van situar circumstancialment a Banyoles, prop de l’habitatge de familiars directes seus. La policia espanyola l'ha arrestat amb la col·laboració de la Policia Local com a autor d'un delicte de desordres públics.

Una trucada a Galícia

Una trucada que li atribueix la investigació va ser a principis d'octubre. L'home va informar falsament que "esclataria una bomba als Jutjats de Santiago de Compostel·la", a Galícia. L'alerta va obligar a desallotjar preventivament les seus judicials ubicades al polígon de Fontiñas i també l'Edifici Centre d'Innovació Cultural (CINC) de la Ciutat de la Cultura de Galícia, que era seu temporal del judici per l'accident ferroviari del tren Alvia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text