Municipal

Banyoles

Cuenca rebat la campanya de Jovent Republicà contra la piulada en què recomanava un llibre crític amb la teoria queer

Ràdio Banyoles

Dimarts 27 de setembre · 13:08

Els joves d’ERC es van personar al ple per exigir explicacions al govern i al regidor sobre unes declaracions que consideren “lgtbifòbiques”.

El ple d’aquest dilluns ha acabat amb moments de tensió després que, al final de la sessió, representants de Jovent Republicà demanessin explicacions a l’equip de govern per les piulades que el regidor Miquel Cuenca va fer a l’estiu recomanant un llibre crític amb la teoria queer. La qüestió va generar molt rebombori a les xarxes, ja que des de diversos sectors es van considerar les paraules del regidor de LGTBIfòbiques. Des de Jovent Republicà es va engegar una campanya contra el regidor, amb un enganxament de cartells a la via pública que Cuenca va qualificar d’actitud “poc democràtica” i va lamentar que no haguessin respectat el seu “dret a la llibertat d’expressió”.

Visiblement molest, el regidor va qualificar d’”indecència” el fet que qualsevol argument contra la llei trans sigui qualificat “d’extrema dreta i de transfòbia”, sense peu a més debat i des d’una “simplicitat argumental impròpia d’una democràcia”.

Cuenca va deixar clar que en cap moment s’ha posicionat en contra de les persones transexuals, i va posar sobre la taula que els moviments més crítics en contra d’aquest projecte de llei provenen de sectors “feministes i d’esquerres”.

Sense retractar-se del contingut de la piulada, el regidor va recordar que ja va demanar “excuses” al seu moment pel lloc i la forma en què va iniciar un debat sobre una qüestió tan sensible com aquesta i que cal abordar amb profunditat. També afirma que la seva opinió no canvia en res la política de l’Ajuntament en la defensa dels drets del col·lectiu LGBTIQ+, recordant que és un projecte de llei i això dona peu al debat.

Miquel Cuenca va acabar el seu extens discurs interpel·lant directament al portaveu d’ERC sobre si aprovava la campanya de descrèdit i linxament públic engegada pel Jovent Republicà sobre la seva persona. L’alcalde va recordar que el ple ja s’havia acabat, fet que va estalviar a Butinyà de pronunciar-se sobre la qüestió.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text