Carreteres

Cornellà del Terri

Cornellà reclama la posada en marxa immediata del semàfor de Xocolates Torras, instal·lat fa un any

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de juliol · 13:32

L’ajuntament demana celeritat a les administracions superiors perquè el semàfor depèn de la Generalitat i la Via Verda és obra de la Diputació de Girona.

El mes d’agost del 2020 el Departament de Territori i Sostenibilitat va enllestir la instal·lació del semàfor a la carretera c-150a, davant de l’empresa Xocolates Torras, al terme municipal de Cornellà. És un semàfor pensat per funcionar a demanda dels vianants i usuaris del carril bici per creuar aquest punt conflictiu. Un any després de les obres, però, no s’ha posat en marxa.

L’Ajuntament de Cornellà ha demanat reiteradament a la Generalitat, titular de la carretera i de l’equipament, que posi en marxa el semàfor i ho ha recordat aquest mateix dilluns el regidor d’Urbanisme, Pere Hidalgo, al ple ordinari de l’ajuntament, recordant que és una urgència en un punt conflictiu.

Diverses administracions involucrades

El semàfor es va instal·lar en aquest punt delicat, on al llarg dels anys hi ha hagut diversos accidents, alguns mortals. Hi conflueixen la carretera principal, amb un carril per sentit i el que permet incorporar-se a la carretera d’Orriols, l’empresa Can Callís, Xocolates Torras, un carril per a bicicletes local i dues parades de transport públic. A més, la Via Verda del Pla de l’Estany que està enllestint la Diputació de Girona també passa per aquest punt.

L’alcalde, Salvador Coll, ha explicat que la Diputació de Girona també té constància de les queixes de molts usuaris del carril bici reclamant l’activació del semàfor i demana a l’ens que les obres de la Via Verda s’acabin definitivament.

La instal·lació del semàfor va ser fruit d’un estudi de mobilitat d’aquest tram elaborat pel Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat arran de la demanda continuada de l’ajuntament per millorar la seguretat de la zona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text