Festes

Cornellà del Terri

Cornellà del Terri readapta la Festa Major amb el ‘Fes-te del Cornut’, que manté l’espurna cultural

Ràdio Banyoles

Dimecres 17 de març · 14:39

Els actes tradicionals es retransmetran per Banyoles TV i el programa presencial inclou l’actuació de Fel Faixedas, Beth i el Grup Millenium.

Les restriccions per la pandèmia han obligat a l’Ajuntament de Cornellà del Terri a adaptar la Festa Major que cada any coincideix amb Setmana Santa. El Procicat va mantenir la prohibició de celebrar festes majors per la Covid-19 i el consistori ha optat per un nou format per reforçar l'espurna cultural i festiva a la vila. Sota el nom de ‘Fes-te del Cornut’, s’ha programat concerts, obres de teatre i altres propostes culturals de l'1 al 5 d'abril, dates en les quals ja estava prevista la Festa Major de la vila, coincidint amb la Setmana Santa.

Després d’haver-se d’anul·lar l’any passat en ple confinament, l’alcalde, Salvador Coll, remarca que s’han fet tots els esforços per mantenir la cita adaptada a les circumstàncies i sense molts elements habituals, però s’ha pogut potenciar l’aspecte cultural, que sí que permeten les restriccions actuals.

Can Font passa a ser ‘La Conillera’

El programa del ‘Fes-te del Cornut’ inclou propostes diverses pensades per a tots els públics i edats. Destaca l’obra de teatre ‘El Motivador’, amb Fel Faixedas. L’espectacle servirà per presentar l’Espai Teatral de Can Font, que s’ha reconvertit en sala teatral batejada com ‘La Conillera’, tenint en compte que antigament Can Font era un escorxador de conills. En aquest espai s’hi farà una programació cultural estable, que s’inaugurarà per la Festa Major.

El concert de La Selvatana al pavelló municipal, dilluns 5 d’abril, el concert infantil Els Atrapasomnis, el divendres 2 d’abril, o l’actuació de la cantant catalana Beth, també el 2 d'abril, completen la programació de la Festa Major de Cornellà d’enguany.

A més de les propostes musicals i teatrals, també destaca el pregó d’enguany, a càrrec de la perruquera històrica del municipi, Laura Marata, estretament vinculada a entitats com el Casal del Jubilat o la Junta Parroquial. El pregó es farà a la plaça de Maig, sense inscripció prèvia, però serà obligatori que tothom estigui assegut durant l’acte i no es permetrà que hi hagi públic dret.

La festa de l'arbre de Maig i el ball del Cornut, per Banyoles TV

Per assegurar una correcta prevenció i evitar aglomeracions, tant la festa de l’arbre de Maig com el ball del Cornut han hagut de ser adaptats, amb un acte simbòlic que es podrà seguir a través de Banyoles TV. Serà un acte sorpresa el dilluns 5 d’abril al migdia, sense públic però amb la voluntat d’acostar la festivitat més tradicional de la Festa a tots els veïns i veïnes.

L’Ajuntament també ha donat a conèixer el cartell d’aquest any, a càrrec de l’empresa cornellenca Carai.

Tots els actes s’han previst tenint en compte les mesures de seguretat necessàries. Per evitar aglomeracions i complir amb l’aforament limitat en els espais tancats, caldrà inscripció prèvia a través d’un formulari que s’habilitarà al portal web de l’Ajuntament de Cornellà, www.cornelladelterri.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text