Cultura

Cornellà del Terri

Cornellà del Terri fa un Ball del Cornut simbòlic en homenatge als sanitaris en la seva lluita contra la Covid-19

Ràdio Banyoles

Dimarts 6 d’abril · 14:59

L'acte, retransmès per Banyoles Televisió, s'ha fet sense públic i ha tancat el cap de setmana del ‘Fes-te del Cornut’.
F: Ajuntament de Cornellà del Terri
F: Ajuntament de Cornellà del Terri

L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha plantat aquest dilluns al matí l'arbre de Maig, que tradicionalment es fa el Dilluns del Pasqua, i ha fet un Ball del Cornut simbòlic en homenatge als pacients de la Covid-19 i els sanitaris. Habitualment un grup de persones ajuden a plantar el tronc de pollancre més alt que hi hagi pels voltants del municipi, tal com marca la tradició. A través de cordes i amb la força humana, el tronc es va aixecant a poc a poc a les dotze del migdia de cada Dilluns de Pasqua abans de donar pas al Ball del Cornut.

Aquest any, però, una grua s'ha encarregat de substituir la força que feien abans els veïns i l'ha plantat des de primera hora del matí. L'alcalde del municipi, Salvador Coll, ha recordat que la pandèmia ha obligat a "reformular" la festa, ja que calia evitar les aglomeracions que es produeixen habitualment en aquesta festa.

A més, el Ball del Cornut també s'ha substituït per un acte simbòlic en homenatge a totes les persones que han superat la covid-19 i també els sanitaris que fa més d'un any que el combaten. L'alcalde del municipi, Salvador Coll, ha recordat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que l'arbre de Maig simbolitza “la lluita del poble contra el feudalisme” i aquest any s'ha transformat en la lluita del poble contra la pandèmia.

Acte simbòlic

Al migdia, un veí de Cornellà que va sobreviure a la Covid-19 conjuntament amb dos treballadors del dispensari local del municipi han participat en aquest particular Ball del Cornut. Primer han hissat la senyera a l'arbre del Maig. A continuació ha sortit el Cornut i els ha donat un ram de flors en agraïment i ha destapat una placa commemorativa a la plaça. Finalment s'ha fet un minut de silenci per totes les víctimes que deixa la pandèmia.

L'acte, però, ha estat sense públic. Els únics privilegiats que l'han pogut viure en directe són els veïns de la plaça que no s'han perdut l'ocasió i han sortit al balcó per seguir en directe el ball més atípic de la història. La resta de veïns també l'han pogut seguir perquè Banyoles Televisió l'ha retransmès en directe. De fet, Salvador Coll ha assegurat que l'han creat pensant en un “format televisiu” per tal que la gent pogués seguir des de casa aquest acte de festa major.

Final del ‘Fes-te del Cornut’

L’acte de dilluns va tancar el ‘Fes-te del Cornut’, la proposta cultural que ha substituït la Festa Major de Cornellà, adaptada a les restriccions per la pandèmia. Entre altres hi han actuat la cantant Beth, el Grup Millenium, La Selvatana i Fel Faixedas.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text