Pressupostos

Cornellà del Terri

Cornellà del Terri aprova un pressupost de 3,1 MEUR amb la vista posada en la transició energètica

Ràdio Banyoles

Dimarts 22 de novembre · 13:02

L’Ajuntament preveu inversions en accions contra el canvi climàtic amb una nova comunitat energètica a Can Font de Borgonyà i també canvis en l’enllumenat públic.
L'ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressuposts de l'any que ve en el ple d'aquest dilluns.
L'ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressuposts de l'any que ve en el ple d'aquest dilluns.

La sala de plens de l’Ajuntament de Cornellà del Terri ha acollit aquest dilluns a la tarda un ple extraordinari amb protagonisme pels comptes municipals. El plenari ha tirat endavant un pressupost de 3.118.281 €, una xifra que puja un 24% respecte a l’exercici del 2022 i amb especial rellevància per la lluita contra el canvi climàtic.

L’alcalde del municipi, Salvador Coll, es mostra satisfet del document que han aprovat i que és “realista” i no obliga l’Ajuntament a hipotecar-se. En aquesta línia, Coll ressalta que els comptes pel 2023 no apliquin pressió fiscal als veïns del municipi.

Cap a la transició energètica

L’equip de govern es marca l’objectiu de continuar en el camí de la transició energètica. Ho fa amb una inversió de 189 mil euros, que inclou la creació d’una nova comunitat a Can Font de Borgonyà, a més de canvis en l’enllumenat públic.

Al capítol d’inversions també hi apareixen partides destinades a l’asfaltatge, a la creació d’una zona poliesportiva a l’espai que hi ha entre la piscina i el camp de futbol, així com la senyalització de carrils bici, entre d’altres.

Capítol de despeses

Pel que fa a les despeses es fa notar la pujada en el preu de l’energia, concretament la llum i el gas s’han escalat un 2,5 i un 3% respectivament respecte a l’any passat. D’altra banda, l’Ajuntament destinarà ajuts a les entitats i associacions de Cornellà i també reserva una part dels recursos a la millora del clavegueram del municipi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text