Pressupostos

Cornellà del Terri

Cornellà del Terri aprova un pressupost de 2,5 MEUR pel 2022

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de novembre 2021 · 14:54

El consistori recupera el volum habitual després d’un 2021 d’activitat extraordinària i destinarà 300.000 € a inversions, ampliant el cementiri, asfaltant camins i acabant la piscina.

L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha celebrat aquest dilluns un ple extraordinari per aprovar el pressupost per l’any 2022, que ascendeix a 2.517.104,59 euros. El consistori recupera així el volum habitual dels números després que aquest 2021 el pressupost va ser de més de 4 milions per la venda de la parcel·la del polígon vinculada als projectes de Cal Metge, la urbanització de carrers del polígon i l’ampliació de l’antiga carretera de Corts.

Per l’alcalde, Salvador Coll, els números representen la realitat del municipi per seguir oferint i millorant serveis sense haver d'aplicar retallades, ni apujar impostos.

Per a l’any que ve, els ingressos ordinaris es mantenen similars, amb un increment del 10% en la participació dels tributs de l'estat, així com la nova taxa de la recollida d'escombraries. Les despeses també pugen per la incorporació de dues persones al departament tècnic per tal de muscular i agilitzar els tràmits, adaptant el funcionament del consistori a la càrrega de feina real.

Es mantenen les partides vinculades a les entitats i associacions del municipi, apostant de nou per la cultura, les festes populars i l’esport, així com les ajudes per material escolar i transport a les famílies.

300.000 euros en inversions

Les principals inversions previstes pel 2022 són l’ampliació del cementiri, atès que queden pocs nínxols disponibles (40.000 €), la millora de la pujada de Corts fins a l’església (30.000), asfaltatges (112.000) i la millora de camins amb àrids reciclats (35.000) subvencionats en bona part per la Diputació de Girona; la tercera fase de la piscina per tenir-la llesta per l’inici de temporada d’estiu (60.000) i la millora de punts de llum (15.000).

L’ajuntament, a més, està pendent del nou contracte de recollida de residus que ha d’aprovar el Consell Comarcal perquè durant el 2022 es posarà en marxa el porta a porta i es requeriran inversions, com els armaris, les àrees tancades i la mini deixalleria.

També s’hi poden afegir inversions a l’escola, ajudes amb projectes d’energia renovable i les necessitats majoritàries que han fet arribar des de les diferents reunions que s’han tingut amb entitats i Associacions de Veïns, que es cobririen amb el romanent del pressupost d’aquest any arribant a una capacitat anual d’inversió d’uns 600.000 euros.

A banda d’això, els projectes ja arrencats com el de Cal Metge o els carrers del polígon segueixen el seu curs i possiblement es desenvoluparan al llarg de l’any que ve.

Vot en contra de Compromís

Els tres regidors de Compromís per Cornellà-ERC van votar en contra del pressupost, lamentant que no se'ls ha permès participar en el procés de confecció i que van conèixer el seu contingut general pocs dies abans del ple, temps insuficient per estudiar-lo.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text