Municipal

Banyoles

Convivència i Progrés demana un ple extraordinari per tractar el problema de les escombraries a Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de setembre 2021 · 14:47

A les portes d’un nou contracte, denuncien les mancances del servei i la manca de resposta de l’equip de govern, i reclamen contractar d’urgència un servei complementari.

Convivència i Progrés demana al conjunt dels grups municipals de l’Ajuntament de Banyoles la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar el problema de les escombraries. A l’espera de l’adjudicació del nou contracte, en procés de licitació, la formació denuncia les mancances de l’actual servei, que s’han allargat més del previst i han derivat en “un problema local greu que ha desbordat l’equip de govern municipal”.

CiP critica la ineficàcia del servei, que acumula nombroses queixes de la ciutadania per acumulació de residus als contenidors, però també “l’escassa capacitat de resposta efectiva” per resoldre aquestes mancances per part de l’equip de govern.

El portaveu de CiP, Quim Fernàndez, assegura que fa massa temps que hi ha un problema greu en el servei, amb conseqüències negatives per a la ciutadania, i que requereixen una actuació d’urgència.

Paquet de sis propostes

Per posar-hi remei, CiP proposa un paquet de sis mesures que inclouen destinar una partida extraordinària per a accions d’urgència, contractar un servei complementari, més control del compliment de les ordenances o crear una comissió de seguiment de la nova contractació.

Acord estratègic

Segons s’estipula al Reglament Orgànic Municipal, un ple extraordinari el pot convocar l'alcalde o bé cal una petició d’una quarta part dels regidors. Quim Fernández confia aconseguir aquest suport i assegura que el ple és el mecanisme adequat per “donar sortida a acords estratègics que millorin el dia a dia de la ciutat”.

El nou servei de recollida d’escombraries a Banyoles es troba en fase de licitació. En aquests moments, s’ha acabat el termini de presentació d’ofertes, amb tres empreses presentades, i s’estan analitzant les diverses propostes. La previsió és que el servei s’adjudiqui i es faci efectiu el novembre vinent.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text